­ Sanne Thijssen superieur in Grote Prijs Zuidbroek - KNHS

Sanne Thijssen superieur in Grote Prijs Zuidbroek

Geplaatst op 08 januari 2017 in Springen

Rabo Talententeamlid Sanne Thijssen (18, Sevenum) won zaterdagavond laat op superieure wijze de tweesterren Grote Prijs van Zuidbroek met haar merrie Ulena. “Niet normaal zoals Sanne kan rijden, alleen heeft ze niet zoveel respect voor een oude man als ik”, vertelt Jur Vrieling die met Corporal VDL op bijna een halve seconde achterstand tweede werd.

Al in het basisparcours had Sanne Thijssen met de nu zestienjarige merrie Ulena (v.Baloubet du Rouet) de snelste tijd. De achttienjarige was dan ook een van de favorieten van de twaalf combinaties in de barrage. Daarin kwam alleen Jur Vrieling met zijn nieuwe paard Corporal VDL enigszins in de buurt van de winnende tijd van Thijssen, 34.44 seconden tegen 35.18 seconden.
“De barrage was top”, straalt Sanne Thijssen. “Ik kwam dicht onder hindernis twee, wat eigenlijk niet de bedoeling was. Daardoor kreeg ik zoveel sprong terug dat ik na de landing makkelijk binnendoor kon naar hindernis drie. Dat was een stuk sneller dan de rest.”
De jonge Sanne Thijssen won al meerdere Grote Prijzen in Nederland. “Het is wel leuk om deze Grote Prijs aan mijn lijstje toe te voegen”, klinkt het nuchter. Het oudejaarsweekend nam Thijssen met Ulena nog deel aan het viersterrenconcours in Liverpool waar ze een mooie overwinning boekte in een sterk bezette rubriek. “Ik zou eigenlijk volgende week met Ulena naar Drachten gaan, maar omdat daar maar een rankingproef was, heb ik toch besloten haar naar Zuidbroek mee te nemen. Na deze winst mag Ulena het volgende week wat rustiger aan doen.” Dankzij haar zege in Zuidbroek verdient Thijssen weer de nodige punten voor de wereldranglijst waarop ze nu op plaats 77 staat. “Die punten heb ik ook wel nodig om grote wedstrijden binnen te komen. Ik heb mijn definitieve uitnodiging voor Jumping Amsterdam binnen. Dus ik ga kijken of ik daar mee kan doen.”
In de RAI maakt Sanne Thijssen kans om gehuldigd te worden tot Rabo Talent van het Jaar. “Ja dat zou kunnen. Je weet het nooit, misschien heb ik wel niet genoeg gewonnen afgelopen jaar”, klinkt Sanne bescheiden.

“Shit”, is de reactie van nummer 2 Jur Vrieling (Holwierde). “Ik had deze Grote Prijs zo graag gewonnen voor eigen publiek.” De Groninger routinier reed met de schimmelhengst Corporal VDL in de barrage dezelfde lijnen als Thijssen, maar moest zich op de finish toch gewonnen geven. De tijd was 0.34 seconde langzamer. “Abnormaal zo goed als Sanne kan rijden. Ze heeft alleen niet zoveel respect voor een oude man als ik.”
Vrieling rijdt Corporal VDL sinds een paar maanden nadat eigenaar VDL Stud de hengst terughaalde uit Zweden, waar de hengst al op het hoogste niveau was uitgebracht door Malin Bayard-Johnsson. “Zijn nakomelingen lijken heel goed en daarom is hij terug. Het is een heel fijn paard en ik kan hem heel goed gebruiken in mijn wedstrijdstal.”

Sfeer was er volop in de afgeladen Eurohal tijdens de Grote Prijs van Zuidbroek waar routinier Eric van der Vleuten (Someren) na een scherp gereden barrage vierde werd met Zigali PS die hij uitbrengt voor zijn Spaanse pupil Maria Ortega. Bas van der Aa (Albergen) reed twee sterke ronden met Goldfeyer en eindigde als nummer 5.

Uitslag Grote Prijs CSI** Zuidbroek, 1.45m
1. Sanne Thijssen (Sevenum), Ulena (v.Baloubet du Rouet), 0 – 0, 34.44 sec
2. Jur Vrieling (Holwierde), Corporal VDL (v.Cardento), 0 – 0, 35.18 sec
3. Philip Rüping (Dui), Clinta (v.Clinton), 0 – 0, 36.42 sec
4. Eric van der Vleuten (Someren), Zigali PS (v.Kigali), 0 – 0, 37.01 sec
5. Bas van der Aa (Albergen), Goldfeyer (v.Graf Top), 0 – 0, 37.60 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Archieffoto: Sanne Thijssen en Ulena (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
    Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
  • Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
    Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
  • FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
    FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan