­ Sanne Voets Nederlands kampioene para-dressuur - KNHS

Sanne Voets Nederlands kampioene para-dressuur

Geplaatst op 15 juli 2017 in Dressuur & Para

Na het Paralympisch goud in Rio de Janeiro voegde Sanne Voets daar vandaag goud aan toe bij het Nederlands Kampioenschap Para-dressuur. Voets won met haar paard Demantur beide onderdelen van het kampioenschap en hield Frank Hosmar en Alphaville N.O.P. ruim twee procent achter zich. Brons veroverde Nicole den Dulk met Wallace N.O.P.

Sanne Voets reed op het NK net als in Rio de Janeiro haar prachtige DJ Armin van Buuren-kür. Hoewel er een paar kleine foutjes inslopen was het een prachtig beeld. “Ik wilde wat risico nemen en voor de negens en tienen gaan. Dan kunnen er wat foutjes insluipen. Demantur is pas negen jaar oud. Een van de jongste paarden hier. Ik vind wel dat hij het waanzinnig goed doet. Ik kan die foutjes niet erg vinden. Demantur is happy. Dat vind ik ook belangrijk.” Demantur is een prachtig paard met veel expressie, een fraaie draf en een opwaartse galop.

“Dit is nu mijn vijfde titel”, vervolgt Sanne. “De eerste voor mij waarbij alle grades gecombineerd zijn. Ik kwam hier om me te selecteren voor het EK. Dat was het hoofddoel. En als het dan goed gaat, dan is het ook mooi dat ik beide onderdelen won en de titel pak.”

Frank Hosmar reed met Alphaville een sterke Slave to the Rythm-kür en kwam dicht bij de score van Sanne Voets. Maar in het eerste onderdeel had Voets al een gat geslagen met Hosmar die vorig jaar in Rio drie maal brons pakte. “Vandaag in de Kür had ik wel een hogere score verwacht”, klinkt Hosmar teleurgesteld. “Ik weet niet wat er beter had gemoeten. In de eerste proef heb ik een paar fouten gemaakt en hebben we punten laten liggen. Ik ga altijd voor de winst. Jammer dat ik niet voor de negende keer kampioen ben geworden. Maar ik ga ervan uit dat ik me wel voor het EK geplaatst heb.”

De bronzen medaille was voor Nicole den Dulk en Wallace N.O.P. Een combinatie die uitkomt in grade II. “Ik ben heel blij. Het waren hele emotionele dagen. Donderdag bij aankomt werd mijn andere paard Bubbles ziek en moesten we hem naar de kliniek in Utrecht brengen. Hij is gelukkig stabiel en mag vanavond weer mee naar huis. Wally heeft gewoon weer gedan.”

Morgen maakt bondscoach Joyce Heuitink de combinaties bekend die meegaan naar het Europees Kampioenschap in Gothenburg.

Uitslag Nederlands Kampioenschap Para-dressuur

Goud Sanne Voets (Berghem), Demantur (v.Vivaldi), 154.893
Zilver Frank Hosmar (Haarle), Alphaville N.O.P. (v.Sandreo), 152.755
Brons Nicole den Dulk (Elen, B), Wallace N.O.P. (v.Future), 145.878

Bekijk hier de volledige uitslag.

Foto's: Hippofoto.be

Categorie: NK Dressuur, para-dressuur

Ander Nieuws

  • Alex van Silfhout ziet potentie bij KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Vragender
    Alex van Silfhout ziet potentie bij KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Vragender
  • Verslag dressuurforum 27 februari 2023
    Verslag dressuurforum 27 februari 2023
  • Dinja van Liere tweede in wereldbekerwedstrijd Den Bosch
    Dinja van Liere tweede in wereldbekerwedstrijd Den Bosch