­ Sanne Voets 'Ruiter van het Jaar' - KNHS

Sanne Voets 'Ruiter van het Jaar'

Geplaatst op 16 januari 2017 in Dressuur & Para

De 30-jarige Paralympische dressuuramazone Sanne Voets uit het Noord-Brabantse Berghem is verkozen tot ‘Ruiter van het Jaar’ 2016. Ze heeft haar uitverkiezing te danken aan de welverdiende gouden medaille, die ze tijdens de 15e Paralympische Spelen in Rio de Janeiro veroverde in de Kür met haar paard Demantur. Sanne had mede daardoor een belangrijke inbreng in de doorbraak van de para-dressuursport tijdens dit voor Nederland zo succesvol verlopen evenement. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens Indoor Brabant (9-12 maart).

Het Olympische jaar 2016 werd het jaar van ‘net niet’. Na zes achtereenvolgende keren vanuit de disciplines dressuur en/of springen te hebben bijgedragen aan het Nederlandse medailleresultaat bleef de hippische sport nu in de drie Olympische disciplines met lege handen. Dat kan gebeuren. Alle redenen om de uitdaging aan te gaan het verloren gegane terrein te heroveren.

Tijdens de Paralympische Spelen 2016 beleefde de para-dressuur juist zijn definitieve doorbraak met teambrons en individueel eenmaal goud, eenmaal zilver en driemaal brons. De gouden medaille van Sanne Voets gaf uiteindelijk de doorslag. Voor het eerst in de rijke geschiedenis van de Ruiter van het Jaar gaat deze eretitel naar een para-paardensporter en dat is uniek.

De andere twee genomineerden waren Ijsbrand Chardon en het Menteam vierspannen, dat in alle gevallen bestond uit IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman.

De Commissie Ruiter van het Jaar bestaat uit Anky van Grunsven (voorzitter), Ed van den Bent, Andries van den Berg en Henk Rottinghuis.

Het volledige overzicht van winnaars van de Ruiter van het Jaar titel vind je hier

Bron: Indoor Brabant, Foto: Jon Stroud

Categorie: paralympische spelen, Indoor Brabant

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: Achterwaarts
    Leren paardrijden: Achterwaarts
  • Elfde nationale titel voor dressuurruiter Edward Gal
    Elfde nationale titel voor dressuurruiter Edward Gal
  • Hans Peter Minderhoud wint Lichte Tour-kampioenschap
    Hans Peter Minderhoud wint Lichte Tour-kampioenschap