Sectorraad Paarden neemt Keurmerk Paard en Welzijn over

Geplaatst op 23 november 2017

SRP - De Sectorraad Paarden is eigenaar geworden van het Keurmerk Paard en Welzijn (KPW), dit meldt SRP in een persbericht. Deze overname wordt door de dragende organisaties van de Sectorraad Paarden omarmd. Zij zullen gezamenlijk de inrichting en uitrol van het KPW ter hand gaan nemen. Met de overname van het Keurmerk Paard en Welzijn wil de Sectorraad Paarden een stap voorwaarts maken in het nog beter maken van de bewustwording van paardenwelzijn bij paardenhouders.

Het Keurmerk Paard en Welzijn is een initiatief van Bastiaan de Recht, Amber Koppen en Machteld van Dierendonck om het paardenwelzijn in Nederland naar een hoger niveau te tillen.

De twee partijen zijn al enige tijd met elkaar in overleg over de mogelijkheden tot samenwerking. Eerder was  de Sectorraad Paarden van plan te komen met een welzijnslabel als sluitstuk van de paardenwelzijnscheck die sinds 2014 online is.

Beide partijen zijn van mening dat één keurmerk voor paardenwelzijn van belang is. Daarnaast hebben zij beide voor ogen om het paardenwelzijn in Nederland te vergroten. Dit is de reden dat er is besloten om de mogelijkheid tot overname verder te onderzoeken.

Het doel is in het eerste kwartaal de keuringen te gaan voortzetten. Bestaande keurmerkhouders zullen hun Keurmerk Paard en Welzijn uiteraard behouden.

Meer informatie over Keurmerk Paard en Welzijn: http://keurmerkpaardenwelzijn.nl/wordpress/

Bron: Sectorraad Paarden

Categorie: SRP, Sectorraad Paarden, Welzijn, keurmerk

Ander Nieuws

  • Nederlanders positief over paarden
    Nederlanders positief over paarden
  • #WoensdagWelzijnsWeetje Maagzweren
    #WoensdagWelzijnsWeetje Maagzweren
  • Komende dagen extreem warm weer: Protocol extreme weersomstandigheden voor paarden in werking
    Komende dagen extreem warm weer: Protocol extreme weersomstandigheden voor paarden in werking