Selectie wildcards WK Jonge Springpaarden 2017 voor niet-Nederlandse stamboekpaarden op 23 juli

Geplaatst op 19 mei 2017 in Springen

Op zondag 23 juli staat de selectie gepland voor springpaarden van niet-Nederlandse stamboeken, die mogelijk aanspraak maken op het verkrijgen van een wildcard voor het WK voor jonge springpaarden dat in september in Lanaken verreden wordt. Plaats van handeling is het KNHS-centrum in Ermelo.

Van 15 t/m 18 augustus worden, tijdens de KWPN Kampioenschappen in Ermelo, de bij het KWPN en NRPS geregistreerde paarden geselecteerd die door de KNHS uitgezonden worden naar het WK jonge springpaarden. Het gaat hier om de quota-plaatsen voor Nederlandse stamboekpaarden. Naast deze groep mag de KNHS bij de organisatie in Lanaken nog een aanvraag doen voor één of meerdere wildcards.

Om te bepalen welke paarden voor deze wildcards in aanmerking komen is de selectie op 23 juli. Op deze wedstrijd vindt dus de selectie plaats t.b.v. de KNHS-ondersteuning voor de wildcard-aanvragen voor paarden die niet bij het KWPN of NRPS zijn geregistreerd. Deelnemende paarden moeten een minimale sportstand hebben van M+2 voor vijfjarigen, Z+2 voor zesjarigen en ZZ+2 voor zevenjarigen. Deze stand moet behaald zijn op 1 juli 2016. Daarnaast moet de combinatie een startpas hebben.

De paarden kunnen vanaf 1 juni 2017 online worden ingeschreven via MijnKNHS.nl.

Meer informatie:

Categorie: WK Jonge Springpaarden 2017

Ander nieuws

  • Zandkoliek: check je paard met de mesttest
    Zandkoliek: check je paard met de mesttest
  • Dinja van Liere en Danielle van Mierlo voeren tussenstand aan
    Dinja van Liere en Danielle van Mierlo voeren tussenstand aan
  • Inschrijving Ride&Run geopend
    Inschrijving Ride&Run geopend
Wij maken gebruik van cookies Ok