­ Selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden 2017 - KNHS

Selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden 2017

Geplaatst op 12 april 2017 in Dressuur & Para

Van 3 t/m 6 augustus is in Ermelo voor de tweede keer het Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden. Tijdens het NK Dressuur (13 en 15 juli) is de finale van de WK-selectie en wordt de Nederlandse afvaardiging bekend gemaakt. De halve finale is een maand eerder (op 16 en 17 juni) in Etten-Leur en kent twee instroommogelijkheden: de 15 beste vier- en vijfjarige paarden uit de KWPN Pavo Cup 2016 en de beste 15 paarden per leeftijdscategorie uit de vier KNHS-SportsFit selectiewedstrijden 2017, die mogelijk zijn gemaakt door Pavo. De selectiewedstijden zijn in Almelo, Kootwijk, Nieuw en Sint Joosland en Schaijk.

Het WK Jonge Dressuurpaarden

Het Wereldkampioenschap voor vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden in Ermelo, officieel bekend als Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses, was vorig jaar als evenement een groot succes. Nederlands succes was er ook. Kirsten Brouwer reed de hengst Five Star (v.Amazing Star) naar het brons bij de zesjarigen, Kim van der Velden pakte de bronzen medaille met de vijfjarige merrie Guadeloupe-Beau (v.Bordeaux).

Dit jaar staat het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo gepland van 3 tot en met 6 augustus. De Nederlandse afvaardiging wordt bekend gemaakt op 15 juli in Ermelo, wanneer de finale van de WK-selectie wordt verreden tijdens het NK Dressuur. In deze finale, waarvan de eerste proef op donderdag 13 juli gereden wordt, komen per jaargang de beste 10 paarden van de halve finale in actie.

de WK-selectie

Voor deelname aan de halve finale van de WK-selectie op 16 en 17 juni in Etten−Leur zijn twee instroommogelijkheden. De 15 beste vier- en vijfjarige paarden uit de KWPN Pavo Cup 2016 en de beste 15 paarden per leeftijdscategorie uit de vier KNHS−SportsFit selectiewedstrijden 2017 strijden in de halve finale om 10 finaleplaatsen. De zevenjarige paarden kunnen instromen via de KNHS-SportsFit selectiewedstrijden of via de Pavo Cup 2016, via de 15 hoogst geplaatsten mits ZZ-zwaar + 5 winstpunten geklasseerd of als combinatie LT startgerechtigd. 

Voor paarden die niet via de Pavo Cup 2016 instromen zijn vier selectiewedstrijden uitgeschreven (23 april Almelo, 12 mei Kootwijk, 21 mei Nieuw en Sint Joosland en 2 juni Schaijk) waar de paarden in de Preliminary Dressage Test van de FEI voor de betreffende jaargang door de jury worden beoordeeld. Het is toegestaan om aan alle vier de wedstrijden mee te doen. Het hoogste resultaat telt voor plaatsing voor de halve finale. Inschrijven kan in www.MijnKNHS.nl. Daarbij moet het paard als eerste, als veulen, zijn geregistreerd in een in Nederland erkend en gevestigd stamboek én welk stamboek is aangesloten bij de WBFSH. 

Voor deelname aan de voorselectiewedstrijden dienen de paarden ten tijde van deelname aan de betreffende voorselectie een volgende minimale stand te hebben behaald in de reguliere wedstrijdsport:

 • 5-jarige paarden: M2 startgerechtigd
 • 6-jarige paarden: Z1 startgerechtigd
 • 7-jarige paarden: ZZ-Zwaar + 5 winstpunten of als combinatie LT startgerechtigd (1 mei 2017 peildatum)

Alles over het WK-selectietraject

KNHS−SportsFit selectiewedstrijden (mogelijk gemaakt door Pavo)

 • Zondag 23 april, Dressuurfestival Almelo
 • Vrijdag 12 mei, Kootwijk
 • Zondag 21 mei, Nieuw & st. Joosland
 • Vrijdag 2 juni Schaijk, Stal Swanenberg

KNHS−SportsFit halve finale
16 en 17 juni, Etten Leur

KNHS−SportsFit finale

 • Donderdag 13 juli, NK Dressuur, Ermelo - eerste proef
 • Zaterdag 15 juli, NK Dressuur, Ermelo - tweede proef

Foto: Digishots

Categorie: WK Jonge Dresssuurpaarden 2017

Ander Nieuws

 • Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo
  Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo
 • Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen
  Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen
 • Deelnemers internationale wedstrijden 3 t/m 9 mei 2021
  Deelnemers internationale wedstrijden 3 t/m 9 mei 2021