­ Siro van Danielle Heijkoop met pensioen - KNHS

Siro van Danielle Heijkoop met pensioen

Geplaatst op 30 juni 2017 in Dressuur & Para

Dressuuramazone Danielle Heijkoop heeft besloten dat Siro afscheid neemt van de sport. Afgelopen weekend werd de combinatie met 74,075% nog tweede in de Grand Prix Kür CDI3* op het CHIO Rotterdam, achter Edward Gal en Glock´s Zonik.

Op haar Facebookpagina schrijft Danielle: ”Een moeilijke beslissing als je al zo lang een combinatie bent. Een paard als Siro kom je maar eens in je leven tegen en daarom wil ik dat hij, nu hij nog fit is, op de wei kan genieten van zijn pensioen. De tweede plaats in onze eigen stad was een supermooi einde van onze veertienjarige samenwerking. Siro: BEDANKT! Je was fantastisch!"

Een paar prachtige wapenfeiten van het succesvolle duo: Op het NK Dressuur in 2013 én 2014 won Daniëlle zilver met Siro N.O.P. In 2013 zat ze in het Senioren team op de Europese Kampioenschappen in het Deense Herning, dat daar de zilveren medaille in de wacht sleepte. In 2014 behaalde Daniëlle de zesde plaats in de finale van de wereldbekerstrijd in het Franse Lyon. In dat jaar maakte de combinatie deel uit van het team dat de Nations Cup in Rotterdam wist te winnen. Ook in 2016 wonnen ze de Nations Cup in Rotterdam met het Oranje team. In Nieuw en Sint Joosland dit jaar pakten ze nog de winst in de kür op muziek met 77,275%.

Met Siro is Danielle Heijkoop opgenomen in het Olympisch dressuurkader en met haar andere troef Badari in het B-kader.

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 1 t/m 7 maart 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 1 t/m 7 maart 2021
  • Verslag dressuurforum 15 februari 2021
    Verslag dressuurforum 15 februari 2021
  • Beleef The Dutch Masters live *UPDATE*
    Beleef The Dutch Masters live *UPDATE*