­ Sönke Rothenberger met Favourit naar KNHS-trainersseminar - KNHS

Sönke Rothenberger met Favourit naar KNHS-trainersseminar

Geplaatst op 15 januari 2017 in Dressuur & Para en KNHS

Sönke Rothenberger, winnaar van een gouden teammedaille op de Olympische Spelen in Rio met het Duitse team is één van de ruiters die acte de présence geeft op het KNHS-trainersseminar.

Het jaarlijkse KNHS-trainersseminar vindt dit jaar plaats op 20 en 21 januari op het KNHS-centrum in Ermelo. Vrijdagavond deelt bondscoach springen Rob Ehrens zijn kennis met instructeurs. Op zaterdag geven top dressuurtrainers en juryleden Sven Rothenberger en Johan Hamminga vanuit de rijbaan invulling aan het programma.

“Werken aan ontspanning en harmonie” is het thema van de zaterdag. Zoals vanouds staat op deze dag dressuur centraal. Sven Rothenberger neemt Johannes Rühl en zijn zoon Sönke Rothenberger mee. Sönke en zijn paard Cosmo maakten vorig jaar deel uit van het Duitse dressuurteam dat een gouden teammedaille op de Olympische Spelen in Rio in de wacht sleepte. Sönke zadelt tijdens het trainersseminar zijn knappe vos Favourit, hiermee start Sönke op Grand Prix niveau. Johannes Rühl verschijnt met Dante in de rijbaan.

Johan Hamminga gaat in elk geval met zijn leerlingen Jennifer Sekreve en Lisanne Nederlanden aan de slag. Hier wordt nog een aantal ruiters aan toegevoegd.
In de ochtend wordt er aandacht besteed aan gymnastisch werk. Je ziet hoe je een paard in de positie brengt zodat hij daarna het zwaardere werk aan kan. In de middag gaan we dan ook echt aandacht besteden aan de zwaardere oefeningen. Hoe krijg je een paard aan het passageren en wat is een goede pirouette?

Op vrijdagavond 20 januari staat bondscoach Rob Ehrens in de baan op het KNHS-trainersseminar. Eén van de onderwerpen die Ehrens deze avond zal behandelen is de training van het ruiteroog. De springruiters waar Ehrens mee aan de slag gaat zijn: Hester Klompmaker, Cristel Kalf, Lysanne Kruizinga, Rink-Jan Dijkstra en Nella Bijlsma. Deze ruiters springen op M tm ZZ niveau.

Inschrijven en prijzen
Inschrijven voor het KNHS-trainersseminar kan via Mijn KNHS. Iedereen is welkom. Officials en instructeurs kunnen praktijkpunten behalen door het Trainersseminar bij te wonen.

 • De kosten voor de springavond op vrijdag 20 januari zijn € 25,-. Voor het bijwonen van deze bijeenkomst behalen instructeurs  35 praktijkpunten en officials 15 praktijkpunten.
  Schrijf je in voor de vrijdagavond
 • Toegangsprijs voor de dressuurdag op zaterdag 21 januari is € 50,-. Deze bijeenkomst duurt de hele dag en er is een lunch, koffie en thee inbegrepen bij de toegangsprijs. Voor het bijwonen van deze bijeenkomst behalen instructeurs 70 praktijkpunten en officials 30 praktijkpunten.
  Schrijf je in voor de zaterdag
 • Een passepartout voor beide dagen kost € 65
  Schrijf je in voor de vrijdagavond en zaterdag

Kijk voor meer informatie zoals de programma tijden en een voordelig hotelarrangement op www.knhs.nl/trainersseminar

Foto: hippofoto.be

Ander Nieuws

 • Leren paardrijden: Gewichtshulpen
  Leren paardrijden: Gewichtshulpen
 • Selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden 2021
  Selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden 2021
 • Vanaf 1 maart kan je in de klassen Z1 t/m ZZ-Licht meedoen aan Online Dressuurproeven Beoordelen
  Vanaf 1 maart kan je in de klassen Z1 t/m ZZ-Licht meedoen aan Online Dressuurproeven Beoordelen