­ Spectaculaire paardensport bij NK Reining - KNHS

Spectaculaire paardensport bij NK Reining

Geplaatst op 11 juni 2017 in Reining

In het Limburgse Grathem, bij Reining Centrum Meertenhof, is zaterdag 10 juni het Nederlands kampioenschap Reining verreden. Voor zowel de Senioren, Young Riders als Junioren werden de kampioenstitels verdeeld. Goud was er voor Petra van Ede, Casper Tsin en Erin Danni Wielsma.

Veel lovende woorden waren er te horen voor de organisatie van het Nederlands kampioenschap Reining. Het NK was onderdeel van een groots vijf dagen durend internationaal Reining evenement, waardoor de titelstrijd nog meer allure kreeg.
Voor Robert Overbeek (afkomstig uit het vlakbij Heerenveen gelegen Rotstergaast) was dit NK het eerste kampioenschap waarbij hij in actie kwam in zijn functie als KNHS bondscoach. Na het kampioenschap vertelt Overbeek met enthousiasme over het evenement en de geleverde prestaties.
“Het NK is echt goed verlopen. Er was een hele goede sfeer en er werd volop gestreden om te plaatsen. Bij Reining is juichen, klappen en joelen ook heel gewoon, dat is voor de buitenstaander eerst even wennen, maar dat geeft wel iets extra´s aan de wedstrijd.”

Kippenvel
Bij de senioren ging de titel naar Petra van Ede. Overbeek vertelt daarover: “Zij reed echt een mega-run en heeft alles uit de kast gehaald. Daar kreeg ik gewoon kippenvel van, ze toonde super cirkels, goede spins en prachtige stops. Petra was vooraf een van de favorieten en maakte dat dus helemaal waar, maar ook de andere favorieten zaten bijna allemaal heel dicht bij elkaar.”
Achter Petra van Ede won Suzanne Scharroo zilver en Anne Grether brons. Ook de prestaties in Grathem van Roel van Dijk, Lia Freriks, Minou Geurts, Roy van den Hoeven en Jurgen Pouls waren volgens Overbeek zeker het vermelden waard.
Rieky Young, een van de boegbeelden van de Nederlandse Reining sport, moest het NK helaas aan zich voorbij laten gaan omdat haar paard niet helemaal fit was.

Jeugd
Bij de jeugd streden de Young Riders en de Junioren ieder om hun eigen kampioenschap. Casper Tsin kreeg goud omgehangen bij de Young Riders, Erin Danni Wielsma was de beste bij de Junioren. Beide ruiters toonden sterke, zeer gedurfd gereden proeven. Overbeek vertelt, “ze reden duidelijk met meer durf en snelheid dan voorheen, dat verhoogt de moeilijkheidsgraad en levert dus plussen op. Ik ben heel blij met de verrichtingen die ik gezien heb bij de jeugd en ik denk zeker dat er voor de toekomst nog veel meer in zit.”

Uitzending naar EK en WK
Overbeek: “Op dit NK hebben de ruiters hun visitekaartje afgegeven. Het maken van de selectie voor het komende EK en WK zal nog best een puzzel worden, maar daar komen we uit. We hebben zeker bij de senioren en Young Riders een ruime selectie en dat is al heel positief. Het geeft aan hoe de sport in Nederland zich ontwikkelt. Bij de Junioren is de keus nog iets minder, maar ook daar zie je enorme progressie.”

Van 9 – 12 augustus wordt op de CS Ranch in het Zwitserse Givrins het FEI European Championship voor Senioren en het FEI World Championship voor Junioren & Young Riders georganiseerd.

Uitslag NK Reining, 10 juni Grathem
Senioren
1. Petra van Ede (Barneveld) – Wimpy´s Wound Up, score 219,5
2. Suzanne Scharroo (Woudenberg) - Walla Whiz N Tari BB, score 218
3. Anne Grether (Boekel) – Wimpy´s Little Tejano, score 217

Young Riders
1. Casper Tsin (Espel) - Olenas Finest Chic, score 212,5
2. Donna Valent (Beverwijk) - Hot Peppy Chic, score 210
3. Fabienne Cosynse (Baarn) - Shining San Tari, score 208,5

Junioren
1. Erin Danni Wielsma (Buitenpost) - Gun Ho Chex, score 210
2. Yessie van der Zwan (Ede) - My Diamonds Pearl, score 209
3. Deley van Aalderen (Purmerend) – Justdunitsrevolution, score 206,5

Alle uitslagen en meer informatie zijn te vinden op www.showmanager.eu

Meer over de locatie is te vinden op www.reiningcentermeertenhof.nl

Ander Nieuws

  • Topsportprogramma Reining door KNHS beëindigd
    Topsportprogramma Reining door KNHS beëindigd
  • KNHS NK Reining: Anne van de Wouw en Petra van Ede nieuwe kampioenen
    KNHS NK Reining: Anne van de Wouw en Petra van Ede nieuwe kampioenen
  • Toewijzing Nederlandse kampioenschappen paardensport 2022-2024
    Toewijzing Nederlandse kampioenschappen paardensport 2022-2024