­ Spring Tour de Peelbergen donderdag van start - KNHS

Spring Tour de Peelbergen donderdag van start

Geplaatst op 29 maart 2017 in Springen

Met twee weken aaneensluitend de eerste helft van de Spring Tour in het verschiet, mag het Equestrian Centre de Peelbergen aanstaande donderdag een scala aan deelnemers verwelkomen. Zo heeft Brits topruiter Scott Brash zich niet in Omaha, maar in Kronenberg ingeschreven. Naast onder andere de ultrasuccesvolle Ier Bertram Allen en Limburgs trots Sanne Thijssen. Na het CSI de Peelbergen verplaatst de Spring Tour zich naar Sentower Park in België.

Met de Spring Tour, die van 30 maart tot en met 21 april duurt, bieden de organisaties gezamenlijk 8 Ranking proeven en een extra bonus van 5.000 euro voor de vijf best presterende ruiters. Bovenop het totaal te winnen prijzengeld van 320.000 euro. Dit vooruitzicht trekt de eerste week 150 ruiters die gezamenlijk zo’n 460 paarden meebrengen naar het ECdP. Waaronder Belgisch Olympiër Jérôme Guery, Duits nationaal teamruiter David Will en diverse lokale bekendheden. Zij zullen strijden tegen deelnemers van 31 verschillende nationaliteiten, waaronder Bermuda, Belarus, Iran, Nieuw Zeeland en Qatar.

Naast de vier zandpistes waarover de CSI2*/1*/YH wedstrijden verreden worden, ontwikkelt de nieuwe graspiste zich voorspoedig en zal naar verwachting na de Tour voor het eerst in gebruik genomen worden. Het nieuw gebouwde paviljoen, dat zich uitstrekt over de lengte van de piste, zal komend weekend wel zijn eerste gasten verwelkomen. Volgens traditie wordt de Grote Prijs weer op zondagmiddag verreden en zal rond de klok van 15.15 uur beginnen.

Voor meer informatie kijk je op www.peelbergen.eu/2017-2/.

Bron: persbericht

Ander Nieuws

  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  • Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
    Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten