Springjeugd succesvol in Opglabeek

Geplaatst op 14 mei 2017 in Springen

Nadat de Young Riders vrijdag al een fraaie tweede plaats binnenhaalde tijdens de landenwedstrijd in het Belgische Opglabeek, werden de mooie resultaten ook het weekend voortgezet. Pam Nieuwenhuis wist de Grote Prijs voor de Children op haar naam te schrijven. Kim Hoogenraat won de Grote Prijs bij de Young Riders en het pony team werd derde in de landenwedstrijd.

Edwin Hoogenraat, bondscoach van de ponyruiters is zeer tevreden over zijn pupillen. “Elize van de Mheen reed met twee foutloze omlopen echt goed. Na de eerste manche stonden we op 9 strafpunten, maar door goed rijden klommen we op. In de tweede ronde waren er twee foutloos en een met alleen een tijdfout, ik ben er echt blij.” Ook heel blij was Hoogenraat uiteraard met de zege van zijn dochter Kim in de Grote Prijs voor de Young Riders. De amazone zadelde voor de gelegenheid het paard Ceasar waarmee ze enkele weken geleden ook al Nederlands kampioen bij de Young Riders werd. Ook Pam Nieuwenhuis had een bijzonder concours. De amazone maakte deel uit van het ponyteam dat als derde eindigde, en wist de Grote Prijs voor de Children op haar naam te schrijven. Deze mooie overwinning behaalde ze met haar paard Vendorlux V.

Naast deze bijzondere successen, waren er nog meer mooie klasseringen voor de Nederlandse jeugdruiters. Zo werd Lars Kersten met H-Casino derde in de Grote prijs voor de Junioren.

Kijk hier voor alle uitslagen van de wedstrijd in Opglabeek.

Foto Kim Hoogenraat door Hippofoto/Dirk Caremans

Ander Nieuws

  • Startlijst Bixiedag 2019 online
    Startlijst Bixiedag 2019 online
  • Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
    Springruiters maken zich op voor titelstrijd in Mierlo
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2019