Springjeugd vindt weg naar Wierden

Geplaatst op 04 juni 2017 in Springen

Het internationaal jeugdconcours Dutch Youngster Festival van 7 tot en met 10 juni heeft zoveel aanvragen van jonge ruiters en amazones ontvangen dat er een extra springring is aangekleed. “We hebben ruim 500 deelnemers en maar liefst 43 ingeschreven teams voor de landenwedstrijden”, vertelt secretaresse Maartje Lanooy.

“We konden twee dingen doen: Of honderd ruiters teleurstellen of opschalen. Het werd dat laatste.” De organisatie mag gebruik maken van de zandpiste van overbuurman Dierenkliniek Arthur Asveld. “Een ring van ruim 40 bij 70 meter, waar de meeste Small Tour rubrieken verreden worden”, vertelt Lanooy.
De populariteit van het Dutch Youngster Festival is ongekend groot. “We worden overweldigd. Het jeugdconcours bestaat al zo lang dat inmiddels de tweede generatie hier aan het rijden is. Iedereen kent het. Engeland, die al jaren geen ruiters aan de start had, komt weer met meerdere teams. Zwitserland komt nu met vier in plaats van een of twee teams. Een paar jaar geleden moesten we al van vier naar vijf dagen opschalen, maar dat mag niet meer. Vandaar de extra wedstrijdring om iedereen binnen vier dagen te kunnen laten rijden. ”

Het Dutch Youngster Festival begint woensdag 7 juni. Op donderdag worden de landenwedstrijden voor pony’s, junioren en young riders verreden. De hoofdnummers op vrijdag zijn de landenwedstrijd voor Children en de Grote Prijs voor young riders. Op de afsluitende zaterdag vinden de overige Grote Prijzen plaats.

De deelnemende landen zijn Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Turkije.

Bron: www.dutchyoungsterfestival.com

In 2016 won het Nederlandse ponyteam de landenwedstrijd in Wierden. Foto: FotoTrailer

 

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 16 t/m 22 september 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 16 t/m 22 september 2019
  • Kort verslag springforum 3 september 2019
    Kort verslag springforum 3 september 2019
  • Leren Paardrijden: Losrijden bij het springen *Video
    Leren Paardrijden: Losrijden bij het springen *Video