­ Springruiter Frank Schuttert derde in Grote Prijs Twente - KNHS

Springruiter Frank Schuttert derde in Grote Prijs Twente

Geplaatst op 09 juli 2017 in Springen

Frank Schuttert (Ommen) eindigde als derde in de viersterren Grote Prijs van Twente met zijn negenjarige hengst Chanti’s Champion. “Heel tevreden”, klinkt het uit de mond van Schutttert. “Als je weet dat Laura Renwick foutloos is, dan is ze moeilijk te kloppen.” De Britse won met haar Nederlandse paard Bintang II en was ruim vier seconden sneller dan de Fransman Angot. Vijf Nederlandse ruiters namen deel aan de barrage waarin negen combinaties streden om de hoofdprijzen.

Frank Schuttert lacht breeduit na zijn foutloze barrage in de tijd van 44.19. “Ik ben heel tevreden. Zoveel wedstrijden op dit niveau heeft mijn paard Chianti’s Champion nog niet gelopen. Hij is pas negen en is de laatste maanden echt sterker geworden. Hij heeft in La Baule en Rotterdam veel ervaring opgedaan en daar had ik vandaag profijt van. Misschien had ik van hindernis 2 naar 3 in de barrage een galopsprong minder kunnen maken, maar ik zag die afstand zo snel niet.”
Bondscoach Rob Ehrens gaf eerder in het seizoen al aan veel van de combinatie Schuttert en Chianti’s Champion te verwachten. Frank beaamt dat: “Ik heb er veel vertrouwen in.” Maar dan moet de hengst, in eigendom van Jos Lansink en Willy van der Ham niet verkocht worden en voor de Nederlandse sport behouden blijven.

Johnny Pals beet het spits af in de barrage met Wesselina en deed dat foutloze, waarmee hij als vijfde eindigde. Zesde en zevende werden Michael Greeve met Whitney BB en Ben Schröder met Davino Q. Doron Kuipers en Charley eindigden als nummer 9.

Winnares Laura Renwick was voor de eerste keer op het viersterrenconcours in Geesteren en won op de finaledag ook het jachtspringen en mocht twee auto’s mee terugnemen naar Engeland.

Uitslag CSI4* Grote Prijs van Twente, 1.60m
1. Laura Renwick (GBR), Bintang II (v.Tangelo van de Zuuthoeve), 0 – 0, 40.91 sec
2. Cedric Angot (Fra), Saxo de la Cour (v.Dollar de la Pierre), 0 – 0, 42.60 sec
3. Frank Schuttert (Ommen), Chianti’s Champion (v.Champion du Lys), 0 – 0, 44.19 sec

Klik hier voor de volledige uitstlag

Foto: Frank Schuttert en Chianti's Champion (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF