­ Springteams jeugd op weg naar EK 2017 - KNHS

Springteams jeugd op weg naar EK 2017

Geplaatst op 09 mei 2017 in Springen

Het Nederlandse Junioren springteam heeft afgelopen weekend een fraaie tweede plaats behaald in de landenwedstrijd van het Franse Fontainebleau. Bondscoach Luc Steeghs is er blij mee, maar de tijd naar het EK, dat van 8 tot en met 13 augustus in Samorin (Tsjechië) verreden wordt is nog lang.

Bondscoach Steeghs vertelt na Fontainebleau. "De Junioren hebben het goed gedaan in de landenwedstrijd van Fontainebleau. Bij de Young Riders ging het in de tweede manche een beetje mis, maar de eerste manche was ook goed. In Fontainebleau is het terrein wat moeilijker. Het is heel groot en glooiend, en dan zie je nog wel wat niveau verschil, maar iedereen heeft veel geleerd.
Er gaan de komende week teams naar Opglabeek (Bel), Lamprechtshausen (Oos) en dan naar Wierden en Hagen (Dui). Naar Lamprechtshausen gaat alleen een junioren team, dat valt gelijk met de wedstrijd in Tubbergen en daar kan ook veel jeugd rijden.
Na de wedstrijd in Hagen moet ik wel globaal de teams voor het EK in mijn hoofd hebben, maar het is dan nog zeven of acht weken tot het EK. Dat is lang en er kan dan best nog iets gebeuren. Bij de Young Riders is in Nederland het niveau verschil best groot. Sanne Thijssen gaat komend weekend mee met de senioren naar de Nations Cup in La Baule en Lisa Nooren en Jens van Grunsven rijden de 3* landenwedstrijd van Drammen. Sanne en Lisa hebben al ervaring op het hoogste niveau en ook Jens heeft al meer op 3* niveau gereden en dat is toch ook wat op het EK gevraagd wordt. Het is super dat die ruiters zich op dat niveau verder kunnen ontwikkelen.”

Voor de groep Children is het programma vergelijkbaar. Steeghs vertelt daarover; "Naar de wedstrijd in Opglabeek gaat normaal gesproken ook een team en er rijden er nog een paar in Lamprechtshausen. Naar Wierden wil ik zeker met een team en daarna moeten we even verder kijken. De groep is dit jaar wat kleiner dus we moeten even zien hoe het zich ontwikkeld."

Belangrijke wedstrijden voor Children, Junioren en Young Riders op weg naar het EK
*11-14 mei, Opglabeek (Bel)
*18-21 mei, Lamprechtshausen (Oos)
*7-11 juni, Wierden
*13-18 juni, Hagen (Dui)

8 t/m 13 augustus EK springen Children, Junioren en Young Riders Samorin (Tsjechië)

Kijk hier voor alle uitslagen van Fontainebleau

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs