­ Stem op jouw KNHS Talent van het Jaar 2017 - KNHS

Stem op jouw KNHS Talent van het Jaar 2017

Geplaatst op 05 december 2017 in Dressuur & Para , Springen , Eventing en KNHS

Wie volgt springamazone Sanne Thijssen (Sevenum) op als KNHS Talent van het Jaar? Stem op de Facebookpagina van het KNHS Talentenplan op jouw favoriete ruiter uit het KNHS Talententeam 2017. Wie stemt maakt kans op mooie prijzen; vrijkaarten voor Jumping Amsterdam of CHIO Rotterdam. Stemmen kan tot en met 1 januari 2018.

Stem nu op jouw favoriete talent! 

Op wie kun je stemmen?

Anne Meulendijks (dressuur)
Al drie jaar op rij zit Anne in het Talententeam van de KNHS. De 24-jarige amazone uit Heeze heeft al een rijke palmares. 2017 was wederom een mooi jaar voor Anne en haar MDH Avanti: op het EK wonnen zij zowel met het team als in de individuele proef zilver. Ook maakte ze deel uit van het U-25 team dat in Aken de landenwedstrijd won (individueel wonnen ze Grand Prix en Kür) en werden ze Nederlands Kampioen. MDH Avanti kreeg onlangs ook de toevoeging N.O.P.(Stichting Nederlands Olympiade Paard). Anne leert haar rijkunsten bij Jeanine Fiechter en houdt ook nog tijd over voor het maken van veelbekeken YouTube-video’s.

Denise Nekeman (dressuur)
Denise was dit jaar nieuw in het KNHS Talententeam. Het leven van de  23-jarige dressuuramazone uit Hasselt draait volledig om paardensport en de studie commerciële economie. Haar idool is haar zwarte parel Boston STH waarmee ze in 2017 KNHS Indoorkampioen U25 werd en zilver won op het NK Dressuur. Denise zit in het A-kader U25 en wordt getraind door niemand minder dan Hans Peter Minderhoud. Dit jaar won Denise de U25 Cup op Jumping Amsterdam en ook sleepte ze met het dressuurteam zilver binnen op het EK U25 in Oostenrijk.

Estée Gerritsen (para-dressuur)
Estée is in 2017 net als vorig jaar, als jongste teamlid en enige para-dressuurruiter, opgenomen in het KNHS Talententeam. De 18-jarige Estée uit Duiven had in 2016 de pech dat vlak voor aanvang van de Paralympische Spelen in Rio bleek dat haar toenmalige toppaard Onassis helaas niet 'fit to compete' was. Inmiddels heeft ze gelukkig een nieuwe troef in Windsor, waarmee ze in oktober voor het eerst op wedstrijd ging.  Haar talent is niet onopgemerkt gebleven. Estée is ook opgenomen in het Talentenplan van het NOC*NSF: ‘Talents4Tokyo’ en Topsport Gelderland heeft haar opgenomen in het programma Talent2Tokyo.

Janneke Boonzaaijer (eventing)
Voor Janneke was 2017 haar debuut in het KNHS Talententeam. De 21-jarige eventingamazone uit de bekende Boonzaaijer paardenfamilie vertegenwoordigde Nederland dit jaar voor de vierde keer op een Europees kampioenschap. Met Campbelle WS behaalde ze teamzilver op het EK in Ierland en individueel brons op het NK Young riders in haar woonplaats Renswoude.

Janou Bleekman (eventing)
Janou maakt al drie jaar deel uit van de het Talententeam. De in Engeland woonachtige eventinamazone komt uit een echte paardenfamilie: haar zus Althea zat in 2014 in het Talententeam en haar moeder Clarissa Bleekman-Strachan startte in 1971 voor het eerst op Military Boekelo. Janou is  21 jaar en won in 2017 met haar toppaard Granntevka Prince teamzilver en individueel brons op het EK Young riders in Millstreet. Haar ambities steekt ze niet onder stoelen of banken: “succesvol rijden op senioren kampioenschappen en medailles winnen!”

Jeanine Nieuwenhuis (dressuur)
De goedlachse Jeanine is vaste stalamazone van TC Dutch Sport Horses. De 22-jarige dressuuramazone uit Serooskerke maakt dit jaar voor het eerste deel uit van KNHS Talententeam. Met TC Athene zit ze in het A-kader en ze worden samen getraind door haar werkgever Tim Coomans. In 2017 op de KNHS Indoorkampioenschappen U-25 in Ermelo behaalde ze brons. Ook won Jeanine teamzilver op het EK en brons op het NK U-25.

Jill Huijbregts (dressuur)
Jill maakt met haar toppaard EventZ Zamacho Z deel uit van het B-kader U25. Online is 24-jarige dressuuramazone uit Drunen mega populair met haar YouTubekanaal. Afgelopen jaar organiseerde de ondernemende Jill zelfs een ‘Paarden YouTubers Event’ in Ermelo. Jill wordt getraind door Anky van Grunsven en Diederik van Silfhout en haar meest opvallende prestatie het afgelopen jaar was de overwinning op het CDI-U25 in het Franse Le Mans: in zowel de Grand Prix als de Intermédiaire 2 wedstrijd. Ook pakte Jill de derde plek in de U25 kür op muziek op Indoor Brabant en ze was reserve voor het EK.

Jordy Wilken (eventing)
Jordy zit nu twee jaar in het KNHS Talententeam. De 23-jarige eventingruiter uit Teuge deed in 2017 met Chapeau Spririt en Burry Spirit vier keer mee met een landenwedstrijd, met een tweede teamplek in Wiener Neustadt als beste resultaat. Ook finishte hij voor het eerst op Military Boekelo, voor de immer vrolijke Jordy een grote droom die uitkwam. Samen met Jill Huijbregts maakt Jordy populaire video’s voor YouTube en binnenkort lanceert hij zelfs zijn eigen kledinglijn.

Kevin Jochems (springen)
Kevin zit alweer vier jaar op rij in het Talententeam. De 22-jarige springruiter uit Sevenum ging afgelopen zomer aan de slag bij Stal Thijssen en werd daarmee collega van teamlid Sanne Thijssen. 2017 was een succesvol jaar voor Kevin: met Captain Cooper won hij de 1.50m Grote Prijs in het Portugese Villamoura en Kevin maakte naam bij het grote publiek door met Alcazar Sitte als negende te eindigen in de  prestigieuze finale van de Global Champions Tour in Doha.

Lisa Nooren (springen)
Lisa is voor het derde achtereenvolgende jaar lid van het KNHS Talententeam. Het voormalig Talent van het Jaar behaalde in 2017 twee zeges in Grote Prijzen: In Kronenberg met Dienellie en in Opglabbeek met VDL Groep Centora de Wallyro. Met haar toppaard VDL Groep Sabech ‘d Ha won het 20-jarige talent uit het Belgische Engis brons bij de senioren op het NK springen en werd ze onlangs derde in Grote Prijs van Maastricht. Lisa wordt getraind door haar vader en oud-bondscoach Henk Nooren.

Maxime van der Vlist (dressuur)
Maxime maakt nu twee jaar op rij deel uit van het KNHS Talententeam. De amazone zit in het A-kader U25 en rijdt haar ijverige dressuurpaard Bailey sinds 2009. Maxime werkt en traint dagelijks bij Stal Fiechter in België. In 2017 won Maxime zilver op de KNHS Indoor Kampioenschappen U-25. In dat jaar wonnen zij ook zilver met het team op het EK in Lamprechtshausen en samen met het team de winst in de Nations Cup in Aachen.

Sanne Thijssen (springen)
Sanne werd in 2016, haar eerste jaar in het KNHS Talententeam, uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Dit jaar bewees het 19-jarige springtalent uit Sevenum dat ze de titel niet voor niks heeft gewonnen. Sanne staat haar mannetje op seniorenniveau en wordt getraind door haar vader en internationaal springruiter Leon Thijssen. In 2017 won Sanne twee Grote Prijzen, in Dortmund met Con Quidam en in Zuidbroek met Ulena.

Stem nu!

Stem nu op jouw favoriete talent! 


De uitslag van de verkiezing KNHS Talent van het Jaar is een optelsom van de publieksstemmen (1/3), de stemmen van de hippische pers (1/3) en leden van het KNHS Trainersplatform (1/3). De scores van deze drie klassementen worden bij elkaar opgeteld. In geval van ex aequo zullen de stemmen van het Trainersplatform de doorslag geven. Het KNHS Talent van het Jaar 2017 wordt bekend gemaakt op zaterdag 27 januari 2018 tijdens Jumping Amsterdam in de RAI.  

Wie waren ooit KNHS Talent van het Jaar?
2016: Sanne Thijssen (springen)
2015: Lisa Nooren (springen)
2014: Rixt van der Horst (para-dressuur)
2013: Frank Schuttert (springen)
2012: Hendrik-Jan Schuttert (springen)
2011: Elaine Pen (eventing)
2010: Maikel van der Vleuten (springen)
2009: Lotje Schoots (dressuur)
2008: Tim Lips (eventing)
2007: Lotje Schoots (dressuur)
2006: Maikel van der Vleuten (springen)
2005: Laurens van Lieren (dressuur)
2004: Angela van den Berg (dressuur)
2003: Willem Greve (springen)
2002: Gert-Jan Bruggink (springen)
2001: Annemiek van der Vorm (dressuur)
2000: Gerco Schröder (springen)
1999: Marlies van Baalen (dressuur)

KNHS Talentenplan
Het KNHS Talentenplan is het talentherkennings- en ontwikkelingsprogramma van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) voor de Olympische disciplines dressuur, springen en eventing en de Paralympische discipline para-dressuur. Ieder jaar worden ruim 200 ruiters tijdens trainingen en bijeenkomsten begeleid door de KNHS-bondscoaches of andere toptrainers. Het samenbrengen van toppers en talentvolle ruiters is één van de belangrijkste principes. Het KNHS Talentenplan bestaat uit drie niveaus: Internationaal Talent, Nationaal Talent en Nationale Belofte.

KNHS Talententeam
Het KNHS Talententeam bestaat uit ruiters en amazones van 18 tot en met 25 jaar uit de Olympische en Paralympische disciplines die de potentie hebben om door te groeien naar de senioren kaders. De talententeamleden worden jaarlijks uitgekozen door de bondscoaches dressuur, springen, eventing en para dressuur, in samenspraak met de voor topsport verantwoordelijke personen van de KNHS. De leden van het KNHS Talententeam komen een aantal keer per jaar bij elkaar voor teamsessies waarin onderwerpen uit de Talentenkijkwijzer worden behandeld. Dit zijn onderwerpen die bewezen van belang zijn voor een succesvolle paardensportcarrière. Tijdens de sessies hebben de teamleden tevens POP-gesprekken met de bondscoach van hun discipline om hun persoonlijke ontwikkeling en de besteding van hun persoonlijke budget te bespreken. Leden uit het KNHS Talententeam worden door de bondscoaches voorgedragen voor startplekken op vooraanstaande internationale seniorenwedstrijden om ervaring op te kunnen doen op seniorenniveau.

Meer weten over het KNHS Talentenplan? Kijk op www.knhs.nl/talentenplan.   

Categorie: KNHS Talententeam, KNHS Talent van het Jaar, Jumping Amsterdam

Ander Nieuws

  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Data Indoorkampioenschappen 2023 bekend!
    Data Indoorkampioenschappen 2023 bekend!
  • Verslag Springforum 12 september 2022
    Verslag Springforum 12 september 2022