­ Sterke strijd bij KNHS-Luzac Jeugdcompetitie springen - KNHS

Sterke strijd bij KNHS-Luzac Jeugdcompetitie springen

Geplaatst op 08 januari 2017 in Springen

Vandaag is in Utrecht de eerste wedstrijd van de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie springen verreden. In de accommodatie van de Voornruiters in De Meern werd er door de jonge ruiters volop strijd geleverd. Bondscoaches Luc Steeghs (Kessel) en Edwin Hoogenraat (Lijnden) waren beide goed te spreken over de verrichtingen van hun ruiters. De KNHS-Luzac Jeugdcompetitie kent rubrieken voor pony´s, Children, Junioren en Young Riders. Met een totaal van 80 starts was deze eerste wedstrijd direct goed bezet.

Pony’s
De dag begon met de rubrieken voor de ponyruiters. In de klasse Licht wisten zeven combinaties door te dringen tot de barrage. Hierin was Mart IJland met zijn pony Bentley de beste met een foutloze snelle ronde. In de klasse Zwaar was het Elize van de Mheen die met de overwinning naar huis ging. Bondscoach Edwin Hoogenraat was tevreden na de wedstrijd. “Het ging eigenlijk beter dan ik verwacht had. Op het internationale concours in Lichtenvoorde hebben veel van deze ruiters ook gereden en toen viel het niet zo mee. Hier stond ook echt een dikke, mooie proef en het ging al veel beter. Dit stemt mij zeker positief.”

Children
In de kleine rubriek voor Children was de 12-jarige Irene van de Hof met Tenerife de enige die foutloos wist te blijven. De amazone was na afloop redelijk tevreden. “Ik vond het parcours niet echt dik en het ging wel goed, maar een paar keer kwam ik wat dicht. Hopelijk gaat het dit jaar zo goed dat ik naar het EK mag, dat zou wel heel mooi zijn”, vertelt de amazone over haar dromen.

Junioren en Young Riders
Bij de junioren drongen drie combinaties door tot de barrage. Dat was Hessel Hoekstra met Qstar en Sven Peters met twee troeven, Channel en Fiesta. Met een super strak gereden barrage was het Hessel, pupil van Willem Greve, die won.

Bij de Young Riders was het Veronique Morsink die met Entrepreneur met een uitgekiende rit de concurrenten voor bleef. In de barrage wist zij als enige foutloos te blijven en klokte ook nog eens de snelste tijd. Max van de Poll reed ook mee bij de junioren, maar zijn Charlotte bracht hij aan de start in de rubriek voor Young Riders en wist een knappe tweede plek te veroveren. Melanie van de Pol mocht zich met Betje als derde opstellen.

Bondscoach van de Children, Junioren en Young Riders Luc Steeghs vertelt; “Er werd gemiddeld genomen goed gereden, eigenlijk naar verwachting. Een paar ruiters liepen nog tegen onnodige tijdfouten aan, maar daar leren ze hopelijk van. Voorheen had je in de competitie nog wel eens een wat zwakker ondereind in het klassement van de wedstrijden, maar daar was nu eigenlijk geen sprake van. Als je dan bedenkt dat er ook nog jeugd combinaties op de internationale wedstrijden van Zuidbroek en Drachten rijden, dan ben ik tevreden. Voor de ruiters die nog niet op die internationale wedstrijden rijden, zijn dit super parcoursen om naar dat niveau toe te werken. Ik ben dan ook heel blij dat sponsor Luzac deze competitie mogelijk maakt. De wedstrijden zijn heel waardevol voor deze jonge ruiters.”

Uitslag KNHS-Luzac Jeugdcompetitie springen Utrecht:

Pony’s Klasse Licht
1. Mart IJland (Hengelo Ov)– Bentley, 0 – 34.95 sec (PC De Kanaalruiters)
2. Enrico van Manen (Stroe) – Earley, 0 – 35.30 sec (PC Voorwaarts)
3. Elike Morsink (De Lutte)– Anouk, 0 – 35.38 sec (PC Berg en Dal ruiters)

Pony’s Klasse Zwaar
1. Elize van de Mheen (Hoevelaken) – Quaprice D astree, 0 – 38.61 sec (PC De Waaghalsjes)
2. Fleur Holleman (Huissen)– Dante, 0 – 42.62 sec (PC De Waaghalsjes)

Children
1. Irene van den Hof (Slagharen) – Tenerife, 0 – 38.42 sec (RV Ceres)
2. Cejay Joosten (Zevenaar)– Sagnol, 4 strafpunten in basisparcours (RV Liemers)

Junioren (1.35m)
1. Hessel Hoekstra (Lelystad) – Qstar, 0 – 33.86 sec (RV Flevoruiters)
2. Sven Peters (Enschede)– Channel, 0 – 37.17 sec ((RV Twentsche Veld)
3. Sven Peters – Fiesta, 0 – 37.93 sec

Young Riders (1.40m)
1. Veronique Morsink (De Lutte)– Entrepreneur, 0 – 44.48 sec (Berg en Dal ruiters)
2. Max van de Poll (Leusden)– Charlotte, 4 – 44.68 sec (Randmeerruiters)
3. Melanie van de Pol (Oss) – Betje, 4 – 50.19 sec (RV Willibrordus)

KNHS-Luzac Jeugdcompetitie
De KNHS-Luzac Jeugd Competitie is er voor de categorieën Young Riders, Junioren, Children en Pony’s. Via de competitiewedstrijden kunnen combinaties zich voorbereiden op de internationale sport. Bondscoaches Luc Steeghs (Young riders, Junioren en Children) en Edwin Hoogenraat (Pony’s) zullen de wedstrijden dan ook met extra belangstelling volgen. De competitiewedstrijden worden verreden op representatieve wedstrijden en zullen naarmate de competitie vordert zwaarder worden.

Kalender KNHS-Luzac Jeugdcompetitie springen 2017:
•Utrecht, zondag 8 januari 2017
•Lichtenvoorde, zaterdag 28 januari 2017
•Roosendaal, zondag 5 februari 2017
•Asten, zaterdag 18 februari 2017
•Kronenberg, zondag 5 maart 2017
•Finale: zondag 5 maart 2017 (Kronenberg), middag

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie springen

Categorie: KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen

Ander Nieuws

  • Springruiters TeamNL geplaatst voor halve finale EEF Nations Cup series
    Springruiters TeamNL geplaatst voor halve finale EEF Nations Cup series
  • Eerste Districtswedstrijd Springen Jeugd in Haaksbergen gezellige boel
    Eerste Districtswedstrijd Springen Jeugd in Haaksbergen gezellige boel
  • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
    Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen