­ Succesvolle CRI 3* Reining in Grathem - KNHS

Succesvolle CRI 3* Reining in Grathem

Geplaatst op 15 april 2017 in Reining

Op donderdag 13 april is op Reining Center Meertenhof de CRI 3* voor Senioren, Young Riders en Junioren verreden. Deze CRI is één van de kwalificatie wedstrijden voor het FEI Europees kampioenschap voor Senioren en het wereldkampioenschap voor Junioren en Young Riders die beide van 9 tot en met 12 augustus in Givrins, Zwitserland worden verreden.

Opvallend was het grote aantal ruiters uit Nederland en België dat aan de start kwam. De ruiters lieten een hoog niveau zien en toonden te willen strijden voor een plek in het team. De kersverse Bondscoach reining Robert Overbeek was dan ook zeer tevreden over deze eerste CRI3*.

Bondscoach Robert Overbeek vertelt na de wedstrijd: “Ik kan niet anders dan zeer tevreden zijn met dit resultaat. De opkomst was groot en er zijn goede scores gereden. Er was een goede sfeer en de officials en dierenartsen hebben de ruiters goed begeleid gedurende de dag. Voor sommige ruiters was het namelijk allemaal nieuw. Ik wil de ruiters, de officials en uiteraard de DRHA bedanken voor deze mooie CRI! We kijken uit naar de tweede CRI en het NK Reining in juni.”

In juni wordt een tweede Nederlandse CRI3* georganiseerd. Mochten meerdere ruiters bij de senioren hun tweede kwalificatiescore halen, dan kan het nog wel eens behoorlijk spannend worden op het Nederlands Kampioenschap. Het NK Reining 2017 wordt ook in dat weekend verreden en een deel van de selectie vindt dan ook op dat moment plaats.

Senioren
In de CRI3* voor Senioren kwamen maar liefst 14 combinaties aan start. Lia Freriks (Foto)(Zaandam) wist met de score 145,5 de CRI op haar naam te schrijven met haar hengst Ready For Revolution. Twee combinaties reden een 144 en deelden de tweede plaats; Jurgen Pouls (Grathem) met Paula First Gun (eig. Willem Jan Langendoen) en Anne Grether (Boekel) met Wimpys Little Tejano (eig. Nancy Schmidt). Suzanne Scharroo (Woudenberg) reed een mooie 143,5 met haar ruin Royal Big Step BB. Plaats vijf en zes ging naar Petra van Ede (Barneveld) met respectievelijk Spook So Fly (eig. RS Reining Horses) en Wimpys Wound Up (eig. De Bruin Reining Horses).

De senioren moeten binnen de kwalificatie periode (1 januari 2016 – nominatieve inschrijving) tweemaal een minimale gemiddelde score van 70 (ofwel een 140 bij twee jury’s) hebben behaald op twee verschillende CRI3*. Naast de bovengenoemde ruiters hebben ook Aniek Hagelaars (Eersel), Walter Bouwmeester (Barneveld) en Liza Groot Severt ((Ruurlo) hun eerste kwalificatiescore op de CRI3* gereden. Minou Geurts (Nistelrode) had in 2016 haar eerste kwalificatiescore en reed nu haar tweede kwalificatiescore.

Jeugd
In de CRI3* voor Young Riders waren de Belgische ruiters zeer sterk. De klasse is gewonnen door de Belgische Kimberly Meesen met Hope For Glorie, score 139,5. Beste Nederlander was Casper Tsin (Espel) op een derde plaats met Olenas First Chic, score 138. Tess de Jong en Fabienne Cosijnse (Baarn) deelden de vierde plaats met de score 137,5 en behaalden ook hun kwalificatie score.
De ruiters in de CRI3* Junioren hadden een ongekend hoog niveau! De Belgische Nimroid Vannietvelt won de klasse met Nic Ricochet, score 143,5. De Nederlandse Yessie van der Zwan (Ede Gld) liet met een tweede plaats ook zien dat zij dit niveau aankan, want met My Diamonds Pearl (eig. Caitewick Western Stables) reed ze een mooie 143.

De Junioren en Young Riders moeten binnen de kwalificatie periode (1 januari 2017 – nominatieve inschrijving) een minimale gemiddelde score van 67 (ofwel een minimale 134 bij twee jury’s) hebben behaald op één CRIY3* of CRIJ3*. Naast de bovengenoemde ruiters hebben ook Jody IJfs (Ter Idzard), Liselotte Verboom (Hummelo), Danique Handgraaf (Beverwijk) en Pia Boonstoppel (Afferden Glld.) de kwalificatiescore gereden.  

Bericht met dank aan Western Today

Bekijk alle uitslagen

Ander Nieuws

  • KNHS NK Reining: Anne van de Wouw en Petra van Ede nieuwe kampioenen
    KNHS NK Reining: Anne van de Wouw en Petra van Ede nieuwe kampioenen
  • Toewijzing Nederlandse kampioenschappen paardensport 2022-2024
    Toewijzing Nederlandse kampioenschappen paardensport 2022-2024
  • Diverse data voor Nederlandse kampioenschappen bekend
    Diverse data voor Nederlandse kampioenschappen bekend