­ Succesvolle reeks bijscholingen voor instructeurs - KNHS

Succesvolle reeks bijscholingen voor instructeurs

Geplaatst op 04 januari 2017

In december lieten ongeveer 400 enthousiaste instructeurs zich bijscholen. In de reeks met bijscholingen die de KNHS aanbood konden zij kiezen uit meerdere onderwerpen.

Houding en zit
Zo ging Netwerk Flexchair Nederland in op het thema houding en zit. Hoe werkt de rug en de rugspieren, wat is de optimale houding, welke fouten worden veel gemaakt en hoe kun je de houding van je leerlingen verbeteren? Heel leerzaam, ook omdat het in de praktijk werd getoond met medewerking van een aantal combinaties in de rijbaan..

Wissels en pirouettes
Voor dressuurinstructeurs werden bijscholingen aangeboden over het onderwerp ‘Wissels en Pirouettes’. Met medewerking van een aantal ruiters en paarden legde Tonnie Huberts uit hoe eenvoudige en vliegende wissels gereden moeten worden, hoe je daar in de training naar toe werkt en hoe je een enkele wissel uit kunt bouwen naar een serie. Uiteraard werd ook de opbouw naar het rijden van pirouettes op een soortgelijke wijze uitgelegd.

Beginnende springruiters
Mans Buurman gaf een ontzettend leuke en inspirerende bijscholing met beginnende springruiters. Op de Facebook-oproep reageerden veel combinaties, waarvan er uiteindelijk 8 werden uitgekozen om mee te rijden. Dankzij hun hulp kon Mans laten zien hoe je lessen met beginnende springruiters opbouwt, met behoud van vertrouwen bij zowel ruiter als paard.

Volgende serie bijscholingen in maart 2017
Inmiddels is ook de volgende serie bijscholingen alweer gepland, en wel in maart. Dit zijn bijscholingen voor manege-instructeurs met als onderwerpen Sport&Spel, Ruiteropleidingen en Ruiterbewijs . Inschrijven kan vanaf nu via Mijn KNHS > Opleidingen & evenementen.

Archieffoto: Mans Buurman door Arnd Bronkhorst

Ander Nieuws

  • Dressuurfanaten gezocht voor de rol als toezichthouder
    Dressuurfanaten gezocht voor de rol als toezichthouder
  • KNHS bij commissiedebat Den Haag over transport van paarden tijdens warme dagen
    KNHS bij commissiedebat Den Haag over transport van paarden tijdens warme dagen
  • Nederlandse afvaardiging voor WK Voltige jeugd bekend
    Nederlandse afvaardiging voor WK Voltige jeugd bekend