­ Sven Rothenberger - Trainen met het einddoel voor ogen tijdens KNHS Trainersseminar - KNHS

Sven Rothenberger - Trainen met het einddoel voor ogen tijdens KNHS Trainersseminar

Geplaatst op 03 januari 2017 in Dressuur & Para

Op 20 en 21 januari 2017 staat het jaarlijkse KNHS-trainersseminar op het programma. Op zaterdag geven topdressuurtrainers en juryleden Sven Rothenberger en Johan Hamminga vanuit de rijbaan invulling aan het programma. Op vrijdagavond staat het springen onder leiding van Rob Ehrens centraal.

Sven Rothenberger, succesvol ruiter, coach en jurylid verzorgt op zaterdag 21 januari samen met Johan Hamminga het KNHS trainersseminar. Werken aan ontspanning en harmonie is het thema. Hoe doe je dat? En hoe doe je dat met sensibele paarden? 

Rothenberger: “Je traint met het einddoel voor ogen! Daar begint het mee. Een paard moet aan de drijvende hulpen staan en van achter naar voren gereden worden. Je moet ervoor zorgen dat het paard voor het been loopt en je hand naar voren volgt. Je hanteert dezelfde opbouw in het losrijden als in het skala van de dressuur. Je begint rond ingesteld, waarbij het paard de hand zoekt. Je doet dat wat nodig is om het paard te gymnastiseren. Het is belangrijk dat je een paard aan het einde van elke training voor kortere of langere tijd in de aanleuning laat lopen die nodig is voor de proef. Je rijdt los zoals je een jong paard rijdt, de volgende fase in je training rijd je het paard zoals je een Grand Prix proef start. Daarna laat je het paard weer ontspannen zoals aan het begin van de training.”

Sven Rothenberger heeft een helder beeld van waar hij naar toe wil trainen en hoe hij dat wil bereiken. Thuis in Bad Hombrug vor der Hohe traint hij samen met zijn vrouw Gonnelien hun kinderen. Het resultaat mag er zijn! Zijn drie kinderen behaalden samen maar liefst 43 Europese medailles en één keer Olympisch goud. Zoon Sönke reed mee op de Olympische Spelen met zijn wereldpaard Cosmo.

Deelname levert licentiepunten op. Uiteraard is er deze avond ook volop ruimte voor het stellen van vragen.

Inschrijven en prijzen
Inschrijven voor het KNHS-trainersseminar kan sinds maandag 12 december via Mijn KNHS

 • De kosten voor de springavond op vrijdag 20 januari zijn € 25,-. Voor het bijwonen van deze bijeenkomst behalen instructeurs  35  licentiepunten en officials 15 licentiepunten.
  Schrijf je in voor de vrijdagavond
 • Toegangsprijs voor de dressuurdag op zaterdag 21 januari is € 50,-. Deze bijeenkomst duurt de hele dag en er is een lunch, koffie en thee inbegrepen bij de toegangsprijs. Voor het bijwonen van deze bijeenkomst behalen instructeurs 70 licentiepunten en officials 30 licentiepunten.
  Schrijf je in voor de zaterdag
 • Een passepartout voor beide dagen kost € 65
  Schrijf je in voor de vrijdagavond en zaterdag

Meld je aan voor het Facebook-evenement KNHS-trainersseminar om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de invulling van het programma. 

Ander Nieuws

 • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
  NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
 • NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
  NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
 • NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders
  NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders