­ Symposium 21 maart in Sevenum: Samenwerking ruiter en fokker is topsport - KNHS

Symposium 21 maart in Sevenum: Samenwerking ruiter en fokker is topsport

Geplaatst op 17 maart 2017

De noodzaak tot een betere samenwerking tussen fokkers en ruiters wordt steeds duidelijker. Fokkers hebben moeite om hun talentvolle paarden tegen een redelijke investering op te laten leiden. Amateurruiters hebben moeite om aan betaalbare, kwaliteitsvolle paarden te komen. De oplossing lijkt eenvoudig, maar hoe kunnen we een betere samenwerking tot stand brengen tussen fokkers en ruiters? Indien het paard door kan stromen naar de professionele ruiter, worden er dan goede afspraken gemaakt? Vertrouwen is goed, maar zijn afspraken op papier niet beter?

Vandaar dat fokkersstudieclubs RPF Limburg en Fokkerijstudieclub Ysselsteyn de handschoen opgepakt hebben om een symposium te organiseren met als titel:

SAMENWERKING RUITER EN FOKKER IS TOPSPORT
Op dinsdag 21 maart 2017, is iedereen vanaf 19.30 uur van harte welkom bij De Schatberg, Middenpeelweg 5 in Sevenum. De avond start stipt om 20.00 uur.

Rob Ehrens (bondscoach), Frank van Eijkelenburg (fokker) en Giel van Herten (bestuurslid KNHS Limburg) houden inleidingen. Daarna volgt onder leiding van Jenneke Smit (hippisch journaliste) een forumdiscussie waarbij Joris van Helmond (professionele ruiter), Dave Maarse (professionele ruiter) en Marco Zeekaf (eigenaar met sportpaarden bij professionele stal) aanschuiven.

Kom je ook mee discussiëren? Kunnen we een oplossingsrichting vinden? We nodigen amateurruiters, professionele sportstallen, fokkers, stamboeken en iedereen die zich voor het onderwerp interesseert, van harte uit om deel te nemen. Er zijn geen kosten aan verbonden; je hoeft je enkel op voorhand aan te melden door een mail te sturen naar symposiumpaardensport@gmail.com.

Dit symposium is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Limburgse Veulenveiling. 

Foto: www.arnd.nl

Categorie: Fokkerij, KWPN

Ander Nieuws

  • Wat is er in december 2018 te doen op het Nationaal Hippisch Centrum?
    Wat is er in december 2018 te doen op het Nationaal Hippisch Centrum?
  • Regio Limburg: Lancering website Fokker zoekt Ruiter
    Regio Limburg: Lancering website Fokker zoekt Ruiter
  • Wat is er in februari 2018 te doen op het Nationaal Hippisch Centrum?
    Wat is er in februari 2018 te doen op het Nationaal Hippisch Centrum?