­ Symposium over duurzaamheid in de paardensector op Outdoor Gelderland - KNHS

Symposium over duurzaamheid in de paardensector op Outdoor Gelderland

Geplaatst op 13 juni 2017

Duurzaamheid vertalen naar de praktijk is het thema van het symposium ‘Iedereen verdient een groene toekomst!’, dat op donderdag 29 juni plaatsvindt tijdens Outdoor Gelderland in Arnhem.

Onder het motto ‘Iedereen verdient een groene toekomst’ hoopt Outdoor Gelderland in samenwerking met haar duurzaamheidspartners (toekomstige) ondernemers praktische handvaten te bieden voor duurzaam en biobased ondernemen.

Inspirerende sprekers
Het symposium heeft een programma vol inspirerende sprekers. Nederlands bekendste weervrouw Helga van Leur gaat in op de noodzakelijkheid van duurzaamheid. E-kite ondernemer Max ter Horst brengt een nieuwe dimensie aan duurzame energieoplossingen en vertelt over deze energietransitie. Carmen Portocarero van Avantium biedt een kijkje in de internationale omgeving van de groene chemie.

Michiel Scheffer, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, zal samen met een onderwijzer van de Aeres Hogeschool en een jonge ondernemer deel uitmaken van het discussiepanel dat gericht zal zijn op de duurzame start-up. Dit allemaal onder begeleiding van de inspirerende Jan Douwe Kroeske als dagvoorzitter.

Finale Pitch en Win
Naast deze doorgewinterde sprekers zal de finale van de Pitch en Win plaatsvinden. Drie studenten krijgen de mogelijkheid hun idee te presenteren onder toeziend oog van een deskundige jury. Deze drie studenten zijn voorafgaand geselecteerd door Aeres Hogeschool en begeleid door een expert pitch trainer van White Rabbit. De winnaar van de Pitch en Win ontvangt een jaar lang begeleiding van Deloitte en BKC om zijn of haar duurzame onderneming te realiseren.

Champagnebar
Het symposium trapt af op locatie bij het sportieve Congrescentrum Papendal. Na afloop kunt u onder het genot van een hapje en drankje genieten van de topsport in de hoofdpiste van Outdoor Gelderland tijdens de netwerkborrel in de Champagnebar.

Met een uitgebreid duurzaamheidsprogramma voor de toekomst heeft Outdoor Gelderland de ambitie om biobased ondernemen en duurzaamheidsthema’s een deel uit te laten maken van het dagelijks leven. Dit symposium wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking van Aeres Hogeschool, Vereniging Eigen Paard, BKC, Deloitte, Stichting Kiemt, Avantium, Centre for biobased economy en Groen Kennisnet.

Meld je nu aan
Aanmelden voor het symposium is mogelijk via www.outdoorgelderland.nl/duurzaamheid of mail uw gegevens naar kirsten@eqi.nl.

 

Ander Nieuws

  • WK ponymennen: Oranje na dressuur op zilver
    WK ponymennen: Oranje na dressuur op zilver
  • Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore
    Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore
  • Sterke start van Rodinde Rutjens op WK ponymennen
    Sterke start van Rodinde Rutjens op WK ponymennen