­ Team Hippisch Centrum Nootdorp wint eerste Cross Challenge uitwisselingswedstrijd - KNHS

Team Hippisch Centrum Nootdorp wint eerste Cross Challenge uitwisselingswedstrijd

Geplaatst op 09 oktober 2017

De teams van Hippisch Centrum Nootdorp en de Rotterdamsche Manège streden zondag 8 oktober tegen elkaar tijdens de allereerste uitwisselingswedstrijd van de Cross Challenge. De team overwinning ging naar het team van Hippisch Centrum Nootdorp (HCN), de individuele winnaar was Sam Geerts (HCN). Tweede werd Noah Treipl (HCN) en derde Kelly Uittenbogaard (Rotterdamsche Manège). Het was een super spannende strijd waarbij de prestaties te paard even belangrijk waren als de prestaties in het obstakel parcours en met het lasergunschieten.

Deze uitwisselingswedstrijd vond plaats na het eerste seizoen Cross Challenge, een nieuwe stoere outdoor discipline waarbij het niet alleen om de rijkunstige prestaties gaat, maar ook om conditie en techniek. De pony's en paarden van Hippisch Centrum Nootdorp (HCN), Spot, Smootthie, Maestro, Pien, Wonder, Yes, Candy, Truffel, Oreo, Calcin en Shake gedroegen zich voorbeeldig met de deelnemers van beide teams, HCN en de Rotterdamsche Manège. Militaire rijvereniging Te Paard zorgde dat de obstakelrun en het lasergunschieten goed verliep. 

"Het was een topdag! Het was super intensief voor de deelnemers maar iedereen heeft zo z'n best gedaan! Alle deelnemers slapen vanavond vast als een roos," zegt Monique Dijkshoorn van de Rotterdamsche Manège en een van de initiatiefnemers van de Cross Challenge. "Dit is de nieuwe stoere discipline die we voor ogen hadden," zegt Tim Moesman van Hippisch Centrum Nootdorp, ook een van de initiatiefnemers. Lekker buiten bezig zijn met en zonder paard. En deze wedstrijd was ook nog eens een echte team challenge. Dat maakte het super leuk."

Vandaag was een geslaagde afsluiting van het eerste seizoen. Op de pilot maneges wordt gewoon doorgetraind voor de Cross Challenge. De volgende uitwisselingswedstrijd vindt in het voorjaar plaats bij de Rotterdamsche Manège.

Over de Cross Challenge:
Manege Filip Dros, Hippisch Centrum Nootdorp en de Rotterdamsche Manège zijn de eerste drie maneges die starten met de nieuwe stoere paardensportdiscipline; de Cross Challenge. Bij de Cross Challenge komen naast paardrijden ook andere sporten aan bod als hardlopen, zwemmen en zelfs schieten. Bij het paardrijden gaat het vooral om outdoor activiteiten waarbij met en zonder paard of pony obstakels overwonnen moeten worden. Daarvoor is ook conditie nodig dus wordt ook aandacht besteed aan andere sporten en andere speciale technieken in sporten zoals schieten en judo of schermen. De Cross Challenge speelt zich vooral buiten af. Kinderen (van 8-16 jaar) spelen in het terrein, raken vertrouwd met de paarden en pony’s op stal en geraken spelenderwijs in het zadel. De Cross Challenge is geïnspireerd door de vijfkamp bij de Olympische Spelen. De Cross Challenge wordt ondersteund door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS).

De deelnemende maneges:
Rotterdamsche Manège - Kralingseweg 120 - 3062 CG Rotterdam - 010-4526838 - www.jockeyclub.nl
Manege Hippisch Centrum Nootdorp - Oudeweg 62 - 2631 PB Nootdorp - 015-3108193 - http://www.hcnkids.nl/
Manege Filip Dros - Kooiwalbos 1 - 2992 XE Barendrecht - 010 – 41 931 88 - http://www.manegefilipdros.nl

Ander Nieuws

  • WK Herning: Individueel brons voor Dinja van Liere
    WK Herning: Individueel brons voor Dinja van Liere
  • WK Herning: Thamar Zweistra stelt niet teleur
    WK Herning: Thamar Zweistra stelt niet teleur
  • WK Herning: Finaledag voor voltige *UPDATE*
    WK Herning: Finaledag voor voltige *UPDATE*