­ Teams EK springen jeugd bekend - KNHS

Teams EK springen jeugd bekend

Geplaatst op 06 juli 2017 in Springen

Bondscoach Luc Steeghs heeft de selectie bekend gemaakt met welke ruiters en paarden hij naar het EK springen voor Young Riders, Junioren en Children afreist. Het EK wordt verreden van 8 tot en met 13 augustus in Samorin (Slowakije).

Luc Steeghs gaat met een volledig team Young Riders en Junioren naar Samorin. Naar het kampioenschap voor de Children wordt één Nederlandse combinatie afgevaardigd. Bij de Young Riders vinden we een aantal zeer ervaren namen op de lijst.
Steeghs: “Natuurlijk moet het wel lopen, maar de Young Riders groep bestaat uit een team dat in staat is om in de medailles te rijden. Met Lisa en Sanne hebben we ruiters die ook bij de senioren al hebben laten zien wat ze waard zijn en die ook nog in de luxe positie verkeren dat ze twee paarden hebben voor dit kampioenschap. Kim was dit jaar Nederlands kampioen en heeft net als Megan en Jens daarnaast ook al de nodige ervaring op jeugd EK's en andere kampioenschappen.”
Sanne Thijssen en Lisa Nooren zijn beide lid van het KNHS-Talententeam en waren ook allebei al eerder Talent van het Jaar.

Junioren en Children
Ook bij de Junioren en de Children is de Nederlands kampioen van de partij. Steeghs vertelt daarover: “De Junioren die mee gaan hebben op het NK goed gepresteerd -met Sven Peters als winnaar- en in de landenwedstrijden goed meegedaan. Ook hier brengen meerdere ruiters al de nodige ervaring van eerdere kampioenschappen mee. De groep Children was dit jaar in de breedte niet zo sterk dat we een heel team hebben kunnen vormen. Daarbij mogen ruiters niet een EK pony's én een EK Children in hetzelfde jaar rijden, en zijn er keuzes gemaakt. Daarom gaat dit jaar alleen Cejay Joosten mee naar het EK.”

De Nederlandse afvaardiging naar het Europees Kampioenschap springen voor Young Riders, Junioren en Children bestaat uit:

Young Riders:
* Jens van Grunsven (Erp) - Cika
* Kim Hoogenraat (Lijnden) – Caesar
* Megan Laseur (Soest) - Blue-Bayou (5e man)
* Lisa Nooren (Engis, Bel.)- VDL Groep Sabech D’Ha of Bardesther
* Sanne Thijssen (Baarlo) - Con Quidam of Celine M Z

Junioren:
* Lars Kersten (Egchel) - H-Cassino
* Rowen van de Mheen (Hoevelaken) - Q-Verdi
* Sven Peters (Enschede) - Channel
* Tom Schellekens (Esbeek) - Dena-Sienne
* Mel Thijssen (Baarlo) - Ambler Gambler (5e man)

Children:
* Cejay Joosten (Zevenaar) - Sagnol

Bondscoach: Luc Steeghs (Kessel)
Teamveterinair: Vic van Loon (Haaksbergen)

Website EK Springen Young Riders, Junioren en Children: www.x-bionicsphere.com

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
    Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
  • Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
    Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
  • FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
    FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan