­ Theo Fledderus aangesteld als interim directeur KNHS - KNHS

Theo Fledderus aangesteld als interim directeur KNHS

Geplaatst op 21 december 2017

ERMELO (KNHS) – Vanaf 2 januari 2018 zal Theo Fledderus als interim algemeen directeur aan de slag gaan bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). De interim directeur gaat samen met het directieteam en de werkorganisatie een start maken met de uitvoering van de nieuwe meerjarenvisie van de KNHS. Daarnaast gaat hij samen met het KNHS-bestuur op zoek naar een vaste algemeen directeur die de organisatie duurzaam en constructief verder de toekomst in kan leiden. Met Fledderus haalt de KNHS een zeer ervaren sportbestuurder in huis.

Theo Fledderus is tien jaar lang directeur bij NOC*NSF geweest en heeft daarna diverse interim directierollen vervuld bij diverse sportbonden waaronder de KNSB en de Nederlandse Judobond. Daarvoor was hij werkzaam als secretaris-directeur bij een Waterschap en in eenzelfde functie bij de provincie Drenthe. Hij heeft een achtergrond in Nederlands Recht en Bestuurswetenschappen.

De KNHS staat aan het begin van een belangrijke transitie. De paardensport moderniseert, behoeften van sporters en sportaanbieders veranderen. Hierdoor veranderen ook de taken van de KNHS. De opdracht van Fledderus is de werkorganisatie hiervoor klaar te stomen.

Fledderus krijgt een tijdelijke aanstelling totdat er een vaste algemeen directeur gevonden is. Tot die tijd neemt hij ook de rol van breedtesportdirecteur, die momenteel vacant is, voorlopig waar. Hij vormt vanaf 2 januari samen met Maarten van der Heijden (technisch directeur) en Theo van der Meulen (financieel directeur) het directieteam. Fledderus: “Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan bij de KNHS. Paardensport is een van de succesvollere sporten van Nederland. Ik hoop met mijn ervaring voortvarend de transitie waar de KNHS nu voor staat te kunnen starten”. 

Categorie: organisatie, directie

Ander Nieuws

  • Bondsatleten­­­commissie: Voor en door topsporters
    Bondsatleten­­­commissie: Voor en door topsporters
  • Paard&Organisatie: 5 vragen aan Merel Sweep
    Paard&Organisatie: 5 vragen aan Merel Sweep
  • Hippiade 2019; Teamlid in het zonnetje
    Hippiade 2019; Teamlid in het zonnetje