­ Thijmen Vos wint KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2017 - KNHS

Thijmen Vos wint KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2017

Geplaatst op 08 juli 2017 in Springen

In de prachtige entourage van het CSI Twente in Geesteren is zaterdag 8 juli de finale van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy verreden. Thijmen Vos ging met pony Garrybrit Girl na de voorrondes overtuigend aan de leiding en wist uiteindelijk ook de competitie te winnen.

Thijmen Vos begon de finale overtuigend door in de eerste manche, waarbij punten voor de rijstijl gegeven werden, te winnen. In de tweede omloop waarin op tijd gereden werd, kreeg  hij echter een ongelukkige weigering, waardoor de dagzege aan hem voorbij ging. Met een ijzersterk gereden snelle ronde in die tweede manche, wist Roos Hansman haar vijfde plaats uit de eerste manche juist om te zetten naar winst in de finalewedstrijd. Door haar goede finale klom Roos naar de tweede plaats in de eindstand van de competitie. Liv Huijbregts werd vierde in de finale en derde in de eindstand.

Lovende woorden
De tijdens het CSI Geesteren zo succesvolle springruiter Gert Jan Bruggink, was in de eerste manche opgetreden als rijstijl jurylid en was zeer enthousiast over de verrichtingen van de deelnemers. “Het was een hele leuke rubriek om te beoordelen, en mooi om al die ponyruiters van zo dichtbij aan het werk te zien. Ik heb echt veel talent gezien bij de ruiters en bij de pony´s.”
Ook Bondscoach van de springpony´s Edwin Hoogenraat was blij met de verrichtingen van de ruiters in zijn kweekvijver. “Winnares van deze finalewedstrijd Roos Hansman reed in de eerste manche netjes, maar nog een beetje wisselend. Ze weet wel heel duidelijk wat ze wil en de pony springt erg goed. In de tweede manche maakte ze het heel overtuigend en super af."
Over competitiewinnaar Thijmen Vos is Hoogenraat zeer enthousiast. “Thijmen rijdt zoals we dat willen zien. In de barrage kreeg hij helaas een stop op hindernis 1, maar verder heeft hij heel constant gereden. Het mag allemaal nog wat efficiënter, maar dat zal hij vast leren. Voor mij is hij de terechte competitiewinnaar.”

Einduitslag KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2017
1. Thijmen Vos (Wierden)  - Garrybrit Girl
2. Roos Hansman (Darp) – Panfu van de Bischop
3. Liv Huijbregts (Rijsbergen) – Enzovoort Dew-Drop

Uitslag finalewedstrijd KNHS-Hartog Lucerne Trophy Geesteren
1. Roos Hansman (Darp) – Panfu van de Bischop (5 + 1) 6 punten
2. Kirsten Kreemers (Nuenen)  – Dexter V  (4 +6) 10 punten
3. Alexandra Schelling (Aerdenhout) – Jimtown (8+2) 10 punten

Meer over de KNHS-Hartog Lucerne Trophy

Foto Thijmen Vos met Garrybrit Girl CSI Geesteren

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF