­ Thijmen Vos wint KNHS-Hartog Lucerne Trophy Brummen - KNHS

Thijmen Vos wint KNHS-Hartog Lucerne Trophy Brummen

Geplaatst op 21 februari 2017 in Springen

Zaterdag 18 februari werd in Brummen bij de IJsselruiters de tweede competitiewedstrijd van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy verreden. Wim Bonhof trad daarbij op als rijstijl jurylid. Bonhof gaf de hoogste punten voor het rijden aan Bo Dictus, na de barrage moest de amazone de winst echter laten aan Thijmen Vos.

Bonhof vertelt dat hij met veel plezier de veelal jonge ruiters heeft beoordeeld. “Het is leuk om als jurylid, door middel van een toelichting op de punten, iets mee te kunnen geven aan de jonge ruiters. Je merkt dat daar door de ruiters en begeleiders echt naar geluisterd wordt. Ik heb vooraf ook wat uitleg gegeven over hoe het parcours gereden moest worden. Aan het begin kwamen de hindernissen best vlot achter elkaar en aan het einde waren er wat lange lijnen. Dan is het belangrijk dat de ruiters ook dan hun pony in balans en op het achterbeen houden. Dat is hartstikke moeilijk en het moet natuurlijk wel uitgelegd aan jonge ruiters. Achteraf had ik misschien ook iets meer moeten vertellen over barrage rijden, daar heb ik toen niet aan gedacht. Nu gingen er een aantal vooral hard en vergaten de balans, je kunt pas echt snel in de barrage als je daar met je pony aan toe bent. Dat moeten wij als trainers en begeleiders goed uitleggen aan kinderen.”

Competitie strijd
In de wedstrijden van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy rijden de combinaties eerst een parcours waarbij ze op rijstijl beoordeeld worden, de beste 15 rijden daarna een barrage op tijd. De plaatsingspunten uit beide manches bepalen de eindstand in de competitiewedstrijd. Bonhof gaf Bo Dictus de hoogste punten voor haar rijden, in de barrage moest zij echter genoegen nemen met de vierde plaats. Uiteindelijk werd de amazone met haar pony Kelvin derde.

Uiteindelijke winnaar Thijmen Vos wist met My Garrybrit Girl twee maal als tweede te eindigen en trok daarmee aan het langste eind. De zoon van internationaal springruiter Robert Vos bleef dankzij zijn hogere rijstijl punten de uiteindelijke nummer twee Mart IJland met Pepsi MP net voor.

In de eerste competitiewedstrijd van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy in De Mortel, waren Bo Dictus en Thijmen Vos ook al in de kop van het klassement geëindigd. Zij doen dan ook goede zaken in de tussenstand van de competitie.

Uitslag KNHS-Hartog Lucerne Trophy Brummen
1. Thijmen Vos (Wierden) - My Garrybrit Girl
2. Mart IJland (Hengelo Ov) - Pepsi MP
3. Bo Dictus (Achtmaal) – Kelvin
4. Kirsten Kreemers (Nuenen) – Kinean

Kalender KNHS-Hartog Lucerne Trophy
•Zondag 15 januari 2017, Zwarte Water in Mortel
•Zaterdag 18 februari 2017, IJsselruiters in Brummen
•Zaterdag 4 maart 2017, Balkbrug Diamanthal
•Zaterdag 15 april 2017, Twentse Ros
•Zaterdag 27 mei 2017, Manege Beukers
•Zaterdag 3 juni 2017, Bergen Op Zoom (bij het stadspark)
•Finale: Zaterdag 8 juli, CSI Geesteren

De KNHS-Hartog Lucerne Trophy is een springcompetitie voor D-pony's op Z-niveau. Het belangrijkste doel is het bevorderen van een betere doorstroming naar de klasse ZZ en kadervorming. Deelnemers in deze competitie krijgen punten voor hun rijstijl. De beoordeling van de rijstijl en het geven van tips wordt gedaan door een bekende ruiter of trainer.

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3
  • Lars Kersten: ’Met zesde plaats kan ik prima leven’
    Lars Kersten: ’Met zesde plaats kan ik prima leven’