­ Tim Lips en Bavaria 0.0 starten commerciële eventingploeg - KNHS

Tim Lips en Bavaria 0.0 starten commerciële eventingploeg

Geplaatst op 15 februari 2017 in Eventing

Eventingruiter Tim Lips en voormalig bondscoach van het Nederlands eventingteam Martin Lips kondigen vandaag samen met Bavaria 0.0 de start van de eerste commerciële ploeg ooit in de hippische sport aan.

De ploeg biedt talentvolle eventingruiters begeleiding op weg naar de wereldtop en OS Tokyo 2020. De samenwerking fungeert voor deze ruiters als springplank om aansluiting te vinden bij de senioren en de eventingsport te bedrijven op topsportniveau. De oprichting van het Bavaria 0.0 Eventing Team omvat een opleidings- en begeleidingsprogramma alsook rijtechnische ondersteuning. De commerciële samenwerking is een aanvulling op het huidige topsportbeleid en de activiteiten van de KNHS. 

Tim Lips: “De financiële steun die Bavaria het Bavaria 0.0 Eventing Team heeft toegezegd voor de komende jaren geeft ons enorm veel energie en vertrouwen. Het bieden van een gedegen platform en het creëren van kansen voor talentvolle eventingruiters is cruciaal en precies wat de Nederlandse eventingsport nodig heeft om aansluiting te vinden met de wereldtop."

Elaine Pen, Larissa Hartkamp, Sanne de Jong, Joyce van de Kuilen en Jordy Wilken zijn de ruiters die zijn geselecteerd voor het Bavaria 0.0 Eventing Team.

"Dit is een mooie commerciële impuls voor de eventingsport," vindt ook Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS. Lips Stables in Breda is een van de vier KNHS Talenten Trainings Centra (TTC) in Nederland en de enige in de discipline eventing. "
De vijf ruiters die in de ploeg zitten, doen ook mee aan de KNHS-programma’s voor jeugd en senioren, dat vult elkaar prima aan."

Bron: www.bavaria00eventingteam.nl 

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 6 t/m 12 juli 2020
    Deelnemers internationale wedstrijden 6 t/m 12 juli 2020
  • Nederlandse eventingruiters solide gestart in ‘nieuwe seizoen’
    Nederlandse eventingruiters solide gestart in ‘nieuwe seizoen’
  • Deelnemers internationale wedstrijden 29 juni 2020 t/m 5 juli 2020
    Deelnemers internationale wedstrijden 29 juni 2020 t/m 5 juli 2020