­ Titels Aangespannen sport voor Holtrop en Huckriede - KNHS

Titels Aangespannen sport voor Holtrop en Huckriede

Geplaatst op 07 augustus 2017 in Aangespannen sport

Zaterdag 5 augustus stonden er tijdens het prachtige concours van Rijs twee titels in de Aangespannen sport op het programma. In het NK Tweespan Fries Ras gingen de kampioenslinten naar Hessel – en Jasper fan ‘e Stjelpdyk in handen van Feike Holtrop. Het KNHS kampioenschap Tandem Hackneys ging naar titelverdediger Lambertus Huckriede met Noddyvyse Special Edition en Sunbeam Look at Me

Fries ras
Het NK tweespan Fries ras kreeg een finale met vier aanspanningen. Feike Holtrop had de laatste wedstrijden gewonnen met Hessel – en Jasper fan ‘e Stjelpdyk en lieten nu in de eerste omloop ook direct hun klasse zien. Ook in de finale liep het span fraai en zo kwam na bijna twintig jaar weer een tweespantitel in handen van Holtrop. Later op de dag won Feike Holtrop ook nog de tandemrubriek. Jan Bouwman werd met Claes en Egberdina’s Arwyn tweede in het kampioenschap. Het span ging met veel afdruk en mooi gesteld door de baan.  Sybren Minkema met Filou SB en Douwe van R kwamen op de bronzen positie. De vierde plaats was voor Udo de Haan met Christiaan PJ en Het Swarte Paert Sierd PJ. In de regionale ereklasse Fries ras was het Leslie Agricola met Feitse GL die als beste uit de ring kwam.

Hackneys
Lambertus Huckriede was met Noddyvyse Special Edition en Sunbeam Look at Me titelverdediger bij de hackneytandems. Dit jaar was het span echter zeker niet onverslaanbaar gebleken en de strijd was vooraf dan ook open. De vier aanspanningen die in de ring kwamen lieten allen direct kwaliteit zien en het waren de details die de doorslag gaven. In de finale mocht Huckriede het opnemen tegen Werner Sweens met de best bewegende Leyrun Tourmaline en – Headliner. In die finale deed het tandem van Huckriede er nog een schepje boven op waarmee prolongatie van de titel een feit was. Jan Jordans werd met Eagle’s Pocket Rocket en Eagle’s Daylight derde.

Foto Feike Holtrop door Karin Sevink

 

Ander Nieuws

  • Alle nationale kampioenen van 2019!
    Alle nationale kampioenen van 2019!
  • Trotse kampioenen op Hippiade hackney’s en tuigpaarden
    Trotse kampioenen op Hippiade hackney’s en tuigpaarden
  • Meest gestelde vragen rondom situatie KNHS en VTN
    Meest gestelde vragen rondom situatie KNHS en VTN