­ Tom Engbers en Peter de Ronde beste Nederlanders in Beekbergen - KNHS

Tom Engbers en Peter de Ronde beste Nederlanders in Beekbergen

Geplaatst op 06 augustus 2017 in Mennen & para

Het Paardenspektakel Beekbergen werd vandaag afgesloten met de vaardigheidsproeven voor de menners. Bij de tweespannen werd Tom Engbers de beste Nederlander op de derde plaats achter winnaar Martin Hölle. Bij de vierspannen was Boyd Exell weer superieur en door een uitstekende vaardigheidproef werd Peter de Ronde vierde en de beste Nederlander.

Zilveren medaillewinnaar op het NK Tom Engbers maakte in Valkenswaard na vier jaar van afwezigheid met succes zijn rentree in de internationale mensport en liet ook vandaag zien de nodige kwaliteiten in huis te hebben. De menner uit Vasse liet slechts 0,76 strafpunten voor tijdsoverschrijding noteren en werd hiermee fraai derde in de eindrangschikking. Daarmee was hij de beste Nederlandse deelnemer bij de tweespannen wat hem tevens de Van Tergouw Wisselplaquette opleverde. Deze prijs van de familie van Tergouw is voor de beste Nederlandse tweespanrijder op het CAI Beekbergen. Na de marathon was Engbers al opgeklommen naar de vierde positie. Met de goede vaardigheids proef steeg hij nog een plek in het klassement.

Geen WK voor Couwenberg

In de marathon viel het doek voor Erik Couwenberg. De menner uit het Noord-Limburgse Veulen kiepte om in de eerste hindernis en moest de strijd staken: “Het is zo ontzettend balen,” vertelt Couwenberg. “We hadden in Valkenswaard al pech en nu weer, hoeveel pech kun je hebben.” Zowel Valkenswaard als Beekbergen golden als observatiewedstrijd voor het WK tweespannen in Lipica en Couwenberg besloot zich na het ongeval, waarbij overigens zijn paarden en zijn groom ongeschonden uit de strijd kwamen, terug te trekken uit de WK-selectie.

Hölle wint

De winst in de vaardigheidsproef bij de tweespannen was vanmiddag voor de Duitser Stefan Schotmüller. Van de drie foutloze ritten was zijn parcours het snelst. Martin Hölle reed er in de oxer en de daarop volgende poort een balletje af en kwam iets te laat over de finish. Maar zijn voorsprong in het klassement was groot genoeg om de wedstrijd te kunnen winnen. Lars Schwitte maakte geen fouten in de vaardigheid en eindigde als tweede.

De Ronde wint vaardigheid

Na een fantastische marathon waarin hij gisteren tweede werd, pakte Peter de Ronde vandaag de winst in de vaardigheidsproef. Naast De Ronde bleven Bram Chardon, Glenn Geerts en Boyd Exell foutloos, maar van de foutlozen was de zeer sterk rijdende De Ronde het snelst. De menner uit Zwartewaal eindigde daarmee als beste Nederlander op de vierde plaats in de eindrangschikking. De top drie bleef ongewijzigd ten opzichte van gisteren, hoewel Chester Weber het wel even heel spannend maakte door er drie ballen af te rijden, maar dat was precies wat hij zich kon permitteren om tweede te blijven. Boyd Exell sloot in stijl af met een vlekkeloze vaardigheid en won de wedstrijd.
Bram Chardon klom dankzij zijn foutloze vaardigheid naar de vijfde plaats, voor Mark Weusthof.
Duits kampioen Christoph Sandmann had in Beekbergen naar volle tevredenheid twee jonge paarden uitgeprobeerd in zijn span tijdens de dressuur en de marathon en meldde zich vandaag voor de vaardigheid af om de 50ste verjaardag van een goede vriend te kunnen vieren.

Den Elzen beste para

Franciska den Elzen bewees in Beekbergen dat zij niet voor niets de regerend wereldkampioene is. Na de overwinningen in dressuur en marathon schreef zij vanochtend ook de vaardigheid op haar naam en ging met de overwinning naar huis op het CAI Beekbergen.

Klik hier voor de uitslagen

Tom Engbers ontvangt de Van Tergouw Wisselplaquette Foto CAI Beekbergen

Ander Nieuws

  • Tips van de top: Leerstijlen van de ruiter
    Tips van de top: Leerstijlen van de ruiter
  • Talentenplan Perspectieventeam Mennen 2022
    Talentenplan Perspectieventeam Mennen 2022
  • Wedstrijdkalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2022
    Wedstrijdkalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2022