­ Train Je Talent: de vijf om vijf regel van Edwin Hoogenraat - KNHS

Train Je Talent: de vijf om vijf regel van Edwin Hoogenraat

Geplaatst op 10 december 2017

In de serie #TrainJeTalent delen KNHS bondscoaches hun focuspunten en succesfactoren om het beste uit jezelf te halen. Dit keer Edwin Hoogenraat (bondscoach springen pony’s) en de vijf om vijf regel.

“Als je sport, dan komen er momenten dat je problemen krijgt of er dingen gaan tegenzitten. Dat kan veel negatieve energie geven en dat werkt door in je prestaties. Hanteer dan voortaan de vijf om vijf regel. Ik zal uitleggen hoe dat precies zit.

Denk vijf minuten na of hetgeen je overkomt of gebeurt over vijf jaar nog steeds van belang is voor je prestaties. Als dat zo is, dan moet je er echt wat aan doen. Maar je zult erachter komen dat je na vijf minuten nadenken eigenlijk bijna alle problemen wel kunt vergeten. Dan zijn ze ineens niet meer zo belangrijk. Dat geeft je in bijvoorbeeld een wedstrijdverband houvast, als je de eerste ronde van een landenwedstrijd slecht hebt gereden. Dat blijft dan vaak tussen de oren van een ruiter zitten. Met de vijf om vijf regel kun je het goed verwerken en dat kan positief uitwerken op je prestaties.

Dus na een teleurstellende rit: baal er niet langer dan vijf minuten van. Dat gaat natuurlijk niet voor iedereen op, de een doet er twee minuten en de andere ruiter doet daar tien minuten over. Maar probeer het af te sluiten, daar gaat het om.”

Ander Nieuws

  • Dressuurfanaten gezocht voor de rol als toezichthouder
    Dressuurfanaten gezocht voor de rol als toezichthouder
  • KNHS bij commissiedebat Den Haag over transport van paarden tijdens warme dagen
    KNHS bij commissiedebat Den Haag over transport van paarden tijdens warme dagen
  • Nederlandse afvaardiging voor WK Voltige jeugd bekend
    Nederlandse afvaardiging voor WK Voltige jeugd bekend