­ #TrainJeTalent met Bettina Hoy: Wees niet bang om een stap terug te doen! - KNHS

#TrainJeTalent met Bettina Hoy: Wees niet bang om een stap terug te doen!

Geplaatst op 17 december 2017

In de serie #TrainJeTalent delen KNHS bondscoaches hun focuspunten en succesfactoren om het beste uit jezelf te halen. Vandaag is het de beurt aan Bettina Hoy, bondscoach eventing bij de senioren.

“Je moet nooit bang zijn om een stap terug te doen in de sport of training. Het is altijd beter om eerst een stap terug te doen en zeker te weten dat je ergens klaar voor bent, dan vertrouwen te verliezen. Een stap omhoog is altijd goed, maar alleen als je zeker weet dat je er aan toe bent. Het allerbelangrijkste is dat zowel ruiter, paard als combinatie er klaar voor zijn. Als er ergens twijfel is, dan moet je eerst zorgen dat je bevestiging krijgt dat je op dat niveau thuishoort. Het kan ook heel nuttig zijn om een keer een stap terug te doen en op die manier te bevestigen dat je op de goede weg bent. Op tijd een stap terug doen en een bepaald niveau bevestigen, geeft uiteindelijk een veel beter eindresultaat.

Vertrouwen tussen ruiter of paard dat eenmaal beschadigd is, heeft veel tijd nodig om te herstellen, dat moet je dus voor blijven. Overleg met een goede trainer waar je vertrouwen in hebt is daarbij essentieel."

Meer weten? Bettina Hoy komt op 21 januari uitgebreid aan het woord op het KNHS Trainersseminar 2018 in Ermelo, er zijn nog kaarten beschikbaar.

Categorie: Trainersseminar, bondscoach

Ander Nieuws

  • Top-tips voor je eventingtraining van top-trainer Chris Bartle
    Top-tips voor je eventingtraining van top-trainer Chris Bartle
  • Zelf aan de slag met tips van Van der Schans, Raijmakers en Lansink
    Zelf aan de slag met tips van Van der Schans, Raijmakers en Lansink
  • KNHS Trainersseminar Springen en Dressuur bijna uitverkocht *Video’s*
    KNHS Trainersseminar Springen en Dressuur bijna uitverkocht *Video’s*