#TrainJeTalent met Bettina Hoy: Wees niet bang om een stap terug te doen!

Geplaatst op 17 december 2017

In de serie #TrainJeTalent delen KNHS bondscoaches hun focuspunten en succesfactoren om het beste uit jezelf te halen. Vandaag is het de beurt aan Bettina Hoy, bondscoach eventing bij de senioren.

“Je moet nooit bang zijn om een stap terug te doen in de sport of training. Het is altijd beter om eerst een stap terug te doen en zeker te weten dat je ergens klaar voor bent, dan vertrouwen te verliezen. Een stap omhoog is altijd goed, maar alleen als je zeker weet dat je er aan toe bent. Het allerbelangrijkste is dat zowel ruiter, paard als combinatie er klaar voor zijn. Als er ergens twijfel is, dan moet je eerst zorgen dat je bevestiging krijgt dat je op dat niveau thuishoort. Het kan ook heel nuttig zijn om een keer een stap terug te doen en op die manier te bevestigen dat je op de goede weg bent. Op tijd een stap terug doen en een bepaald niveau bevestigen, geeft uiteindelijk een veel beter eindresultaat.

Vertrouwen tussen ruiter of paard dat eenmaal beschadigd is, heeft veel tijd nodig om te herstellen, dat moet je dus voor blijven. Overleg met een goede trainer waar je vertrouwen in hebt is daarbij essentieel."

Meer weten? Bettina Hoy komt op 21 januari uitgebreid aan het woord op het KNHS Trainersseminar 2018 in Ermelo, er zijn nog kaarten beschikbaar.

Categorie: Trainersseminar, bondscoach

Ander Nieuws

  • Voorbereidingen TeamNL-ruiters op EK’s 2019
    Voorbereidingen TeamNL-ruiters op EK’s 2019
  • Trainersseminar 2019 met Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Nicole Werner groot succes
    Trainersseminar 2019 met Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Nicole Werner groot succes
  • Trainersseminar Springen 2019 - Ehrens: ‘Springen is dressuur rijden tussen de hindernissen’
    Trainersseminar Springen 2019 - Ehrens: ‘Springen is dressuur rijden tussen de hindernissen’