­ #TrainjeTalent met Mans Buurman: Het paard bepaalt de snelheid van jouw ontwikkeling - KNHS

#TrainjeTalent met Mans Buurman: Het paard bepaalt de snelheid van jouw ontwikkeling

Geplaatst op 12 november 2017 in Eventing en KNHS

Tijdens de introductiebijeenkomst van het KNHS Talentenplan op 23 oktober 2017 deelden de KNHS bondscoaches hun focuspunten en succesfactoren met ruim 300 beloften en jeugdkaderleden van het KNHS Talentenplan en de perspectieventeams. Inspirerende woorden voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen, en daarom worden ze de aankomende weken met je gedeeld. Na Alex van Silfhout is het woord deze week aan Mans Buurman, bondscoach eventing Pony's.

Bondscoach Mans Buurman (eventing pony’s) geeft tips aan alle eventingruiters: “Het paard bepaalt uiteindelijk de snelheid van je ontwikkeling. Natuurlijk moet er een heel goed plan gemaakt worden, maar uiteindelijk is er één ding belangrijk en dat is je paard. Daar zul je je als ruiter altijd aan moeten aanpassen.

Ik weet hoe moeilijk dat is. Wij werken in een ponycategorie, waarbij je op een gegeven moment de leeftijd bereikt dat het ophoudt met je pony, omdat je te oud bent. Dan snap ik dat je af en toe het risico groot wilt maken omdat het anders voorbij is. Dat geldt ook bij de paarden, je bent Junior en je wordt een keer Young rider, maar je bent heel lang Senior. Laat dat niet ten koste gaan van je pony of paard. Dat is eigenlijk mijn belangrijkste boodschap. Want als je je paard of pony een keer echt beschadigd hebt in z’n koppie, dan herstel je dat nooit meer. Iedere sporter heeft zijn eigen route naar de top.” 

Praat mee op Facebook

Over Mans
Mans Buurman is in 2014 aangesteld als KNHS bondscoach eventing Pony's. Mans heeft vele jaren internationaal gesprongen en nam succesvol deel aan het WK jonge springpaarden in Lanaken. Hij heeft zijn HBO-opleiding Educatie en Kennismanagement (profiel trainer/coach) afgerond en was vele jaren als docent aan het NHB in Deurne verbonden. In de laatste jaren van zijn actieve ruitercarrière heeft hij zich toegelegd op de eventingsport.

Kom naar het Rondje instructie ‘Starten met eventing’ op 2 februari 2018
Op 2 februari 2018 verzorgt Mans het Rondje Instructie 'Starten met eventing' in Ermelo. Daar vertelt hij hoe je een training opbouwt, met welke hindernissen je begint, hoe je je paard voorbereid, waar je kunt oefenen en wat je allemaal nodig hebt. Deelname kost maar €15, lees hier meer informatie over de Rondjes,

Over het KNHS Talentenplan
Het Talentenplan is het talentherkenning- en ontwikkelingsprogramma van de KNHS. Jonge, talentvolle paardensporters in de disciplines dressuur, springen, eventing en para-dressuur worden ondersteund in hun ontwikkeling tot topsporter. Lees meer over het KNHS Talentenplan en hoe je ervoor in aanmerking komt.

Categorie: #TrainJeTalent

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
  • Verrassende nieuwe combinaties op KNHS Talentendag
    Verrassende nieuwe combinaties op KNHS Talentendag
  • Wegens succes herhaald! Oefen- dressuur en springen, ben jij er 27 september ook bij?
    Wegens succes herhaald! Oefen- dressuur en springen, ben jij er 27 september ook bij?