Twee WK´s mennen in Nederland in 2018

Geplaatst op 16 februari 2017 in Mennen & para

De internationale paardensportbond FEI heeft twee wereldkampioenschappen mennen in 2018 toegekend aan de organisatie van de internationale menwedstrijd in Horst aan de Maas. Het wereldkampioenschap voor enkelspan paarden en het wereldkampioenschap paramennen 2018 zullen plaatsvinden in het Limburgse Horst. De kampioenschappen worden gelijktijdig gehouden van 28 augustus tot en met 2 september 2018 op de terreinen van de hippische evenementenzone De Peelbergen in Kronenberg (Horst).

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de mensport dat beide wereldkampioenschappen gelijktijdig op dezelfde locatie worden georganiseerd. Organisatie voorzitter Nico Rijbende vertelt; “Gezien de ambitie van onze organisatie passen deze internationale kampioenschappen uitstekend in onze visie richting het organiseren van top-mensportevenementen. We zijn dan ook zeer verheugd dat zowel de KNHS als de FEI hun vertrouwen in onze organisatie hebben uitgesproken door beide kampioenschappen aan ons toe te kennen.”

Van 20 tot en met 23 april wordt dit jaar de traditionele CAI3* Horst voor het eerst gehouden op de nieuwe locatie, de hippische evenementenzone De Peelbergen in Horst.

Archieffoto Jacques Poppen door Marie de Ronde-Oudemans

Ander Nieuws

  • Wereldbekerseizoen paardensporters TeamNL in aantocht
    Wereldbekerseizoen paardensporters TeamNL in aantocht
  • Zilver voor Nederlands team op WK ponymennen
    Zilver voor Nederlands team op WK ponymennen
  • Deelnemers internationale wedstrijden 23 t/m 28 september 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 23 t/m 28 september 2019