­ Van Campen nieuwe teamveterinair paarden dressuurjeugd - KNHS

Van Campen nieuwe teamveterinair paarden dressuurjeugd

Geplaatst op 04 mei 2017 in Dressuur & Para

De KNHS heeft in Hank van Campen een nieuwe teamveterinair gevonden voor de paarden van de Nederlandse dressuurjeugd. De 42-jarige van Campen wordt verantwoordelijk voor de begeleiding van de paarden van de Young Riders en Junioren.

Hank van Campen (Doetinchem) volgt Henk van Dijk op die al vele jaren deze belangrijke taak vervulde. De KNHS is Henk van Dijk zeer veel dank verschuldigd voor het goede werk dat hij de afgelopen jaren heeft verricht in de begeleiding van de Nederlandse dressuurpaarden.

 Van Campen is in 1974 geboren in de Noord Oost Polder. Paarden stonden thuis altijd centraal. Zijn vader en moeder waren beide actief in zowel de landelijke wedstrijdsport als fokkerij. Als vanzelfsprekend stapte Hank zelf in het zadel en reed actief bij de pony’s en de paarden. Tijdens zijn middelbare schoolperiode werkte hij op een hengstenhouderij waar naast de dagelijkse werkzaamheden vooral het trainen en zadelmak maken van jonge paarden voldoening gaven.

In 2005 ronde Hank van Campen zijn studie diergeneeskunde af aan de Universiteit van Gent, België. Na ervaring opgedaan te hebben bij Keros in België en bij DAP Bodegraven, begon Hank in 2006 bij DAP Doetinchem – Zeddam, een gemengde praktijk in het grensgebied met zowel klanten in Nederland als Duitsland. Bij DAP Doetinchem – Zeddam zijn zes dierenartsen werkzaam in de paardenpraktijk. Hank heeft zich toegelegd op behandeling van orthopedische patiënten en keuringen van sportpaarden.

Thuis in Doetinchem runt Hank´s partner Rosalinde Heck een dressuurstal. Rosalinde is actief in de Subtop. Het stel heeft twee kinderen, Elin (2014) en Hugo (2016).

Naast zijn werkzaamheden als dierenarts is Hank een bekend gezicht als pistemanager van Jumping Amsterdam en Outdoor Gelderland.

Foto Hank van Campen door Karin van der Meul 

Ander Nieuws

  • Programma finale KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie bekend
    Programma finale KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie bekend
  • Vier para-dressuurpaarden vastgelegd door N.O.P.
    Vier para-dressuurpaarden vastgelegd door N.O.P.
  • Uijtewaal, Schakel, Krijnsen en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Almelo
    Uijtewaal, Schakel, Krijnsen en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Almelo