­ Van der Meer beste Nederlander in dressuur CHIO Aken - KNHS

Van der Meer beste Nederlander in dressuur CHIO Aken

Geplaatst op 23 juli 2017 in Dressuur & Para

Patrick van der Meer heeft bij de dressuur tijdens het CHIO in Aken de beste Nederlandse prestatie neergezet. Na een goede Grand Prix en Grand Prix Speciaal eindigde Van der Meer vandaag op een zeer knappe tiende plaats in de Kür.

Bondscoach Rien van der Schaft kon voor Aken niet beschikken over zijn absolute top combinaties. Een week voor Aken werd het Nederlands kampioenschap verreden en eind Augustus staat het Europees kampioenschap al weer op de kalender. Een zwaar programma dat vraagt om een gerichte inzet van de top paarden. Voor het prestigieuze Aken deed Van der Schaft dan ook een beroep op relatief onervaren ruiters of paarden.
Kopman Van der Meer was twee jaar geleden lid van het team dat goud won tijdens het EK in Aken, maar dat was met zijn voormalige toppaard Uzzo. Dit jaar bracht hij de veel minder ervaren Zippo mee, en presteerde meer dan verdienstelijk.
Van der Schaft was zeer tevreden, “Patrick reed heel goed, echt top. Daar ben ik echt super tevreden over. Het was jammer dat Marieke van der Putten en Jeannette Haazen hier zoveel spanning bij hun paarden hadden in deze baan. Daar kwam nu echt niet uit wat er in zit onder de omstandigheden hier in dit stadion. Dat is natuurlijk moeilijk om te oefenen, maar daar moeten we toch aan werken. Margo Timmermans was mee om te leren en ervaring op te doen en heeft naar behoren gepresteerd.”

Fijn rijden
Patrick van der Meer was super tevreden over de verrichtingen van zijn vos Zippo. “De Grand Prix was wel de beste proef ooit die hij in een groot stadion gelopen heeft. In de Special had ik wel wat kleine dingetjes, we hadden de laatste tijd toch iets meer geoefend op de Grand Prix voor de landenwedstrijd hier. Daardoor had ik in de special wel een slingertje hier en daar, maar al met al super tevreden over zijn prestaties in deze atmosfeer. Vooraf hoopte ik met te plaatsen en Kür te mogen rijden hier tussen de wereldtop, dat is gelukt. Ik vond het al mooi dat ik hier kon rijden en wilde vooral fijn rijden. Dat het dan zo goed gaat en we afsluiten met een top tien plaats is super. Zippo gaat het steeds beter doen. Als we dit vol kunnen houden en nog een beetje uitbouwen, dan is er ook zeker nog winst te behalen.”

Kijk hier voor alle uitslagen

Foto Patrick van der Meer en Zippo door Digishots

Ander Nieuws

  • Hoogendoorn, Hollands, Verweijen en Van Westing winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
    Hoogendoorn, Hollands, Verweijen en Van Westing winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
  • Sanne Voets, Demi Haerkens en Maud de Reu winnen KNHS Para Dressuur Trophy Schijndel
    Sanne Voets, Demi Haerkens en Maud de Reu winnen KNHS Para Dressuur Trophy Schijndel
  • Para-dressuur opgenomen in het programma van de Paralympische Spelen Los Angeles 2028
    Para-dressuur opgenomen in het programma van de Paralympische Spelen Los Angeles 2028