­ Van der Vleuten op plaats zeven in tweede onderdeel Wereldbekerfinale - KNHS

Van der Vleuten op plaats zeven in tweede onderdeel Wereldbekerfinale

Geplaatst op 01 april 2017 in Springen

In het Amerikaanse Omaha is de tweede wedstrijd verreden van de Wereldbekerfinale voor de springruiters. De Nederlandse toppers Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten wisten daarbij helaas de barrage niet te halen. Met één strafpunt voor tijdsoverschrijding was Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN N.O.P. op plaats zeven de beste. Op een magistrale wijze won Amerikaan McLain Ward met HH Azur net als op de eerste dag de wedstrijd. Van der Vleuten staat op een met Van Asten gedeelde tiende plaats in het tussenklassement.

Het zat de Nederlandse ruiters niet mee vandaag in het tweede onderdeel van de Wereldbekerfinale. Over het lange en zware parcours van de Ierse parcoursbouwer Alan Wade wisten slechts zes combinaties foutloos te blijven in het basisparcours. Naast de nodige springfouten bleek ook de tijd van grote invloed. Ook voor Maikel van der Vleuten werd dat de spelbreker. Met een verder fantastisch springende VDL Groep Verdi TN N.O.P. wist Van der Vleuten net niet binnen de tijd te blijven. Een grote teleurstelling voor de Nederlandse topper. Een zevende plaats in dit tweede onderdeel van de finale werd zijn deel.
Voor Leopold van Asten verliep de wedstrijd nog teleurstellender, na zijn fantastische foutloze ronde op de eerste dag kreeg hij nu twee springfouten met VDL Groep Zidane N.O.P.
In het tussenklassement staan Van der Vleuten en Van Asten nu op een gedeelde tiende plaats met 12 strafpunten. Aan de leiding uiteraard de Amerikaan McLain Ward die met de fabelachtig springende HH Azur beide parcoursen won.

Finale
Zondag wordt de afsluitende wedstrijd van deze Wereldbekerfinale voor de springruiters verreden. De beste 30 combinaties van de eerste twee dagen komen dan in een parcours over twee manches in actie om te bepalen wie er met de wereldbeker naar huis gaat. De eerste manche van de wedstrijd begint om 21.15 uur Nederlandse tijd (14.15 uur lokale tijd). De aanvang van de tweede manche staat gepland om 23.25 uur.

De Wereldbekerfinales zijn live te volgen via www.feitv.org (betaald).

Kijk hier voor alle uitslagen en startlijsten van de Wereldbekerfinales.

Uitslag tweede onderdeel van de Wereldbekerfinale voor springruiters:
1) McLain Ward (USA) – HH Azur, 0/0 - 36.87 sec
2) Gregory Wathelet (Bel) – Forlap, 0/0 - 39.39 sec
3) Romain Duguet (Zwi) – Twentytwo des Biches, 0/0 – 40.46 sec
7) Maikel van der Vleuten (Mierlo) – VDL Groep Verdi TN N.O.P., 1 strafpunt
19) Leopold van Asten (Duizel) – VDL Groep Zidane N.O.P., 8 strafpunten

Tussenstand na twee onderdelen van de Wereldbekerfinale voor springruiters:
1) McLain Ward (USA) – HH Azur, 0 strafpunten
2) Gregory Wathelet (Bel) – Forlap, 3 strafpunten
3) Romain Duguet (Zwi) – Twentytwo des Biches, 4 strafpunten
10) Maikel van der Vleuten (Mierlo) – VDL Groep Verdi TN N.O.P. 12 strafpunten
10) Leopold van Asten (Duizel) – VDL Groep Zidane N.O.P., 12 strafpunten

Foto Hippofoto.be/ Dirk Caremans

 

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF