­ Van Silfhout en Minderhoud op stoom in Roosendaal - KNHS

Van Silfhout en Minderhoud op stoom in Roosendaal

Geplaatst op 02 december 2017 in Dressuur & Para

De Nederlandse dressuurruiters doen goede zaken op het dressuur kerstconcours bij Den Goubergh in Roosendaal. In de zware tour rubrieken wisselden Diederik van Silfhout en Hans Peter Minderhoud stuivertje op plaats twee en drie.

In de donderdag verreden Grand Prix reed Diederik van Silfhout zijn EK paard Four Seasons naar de tweede plaats, en werd Hans Peter Minderhoud derde. In de Kür op vrijdagavond was het Hans Peter die met de schimmel Zanardi tweede werd en moest Diederik genoegen nemen met plaats drie. Beide ruiters scoorden steeds boven de 70% en lieten weten tevreden te zijn met hun optredens, maar zagen ook nog genoeg verbeter punten. Beide proeven werden gewonnen door Engelsman Richard Davidson met zijn KWPN’er Bubblingh.

Zaterdagochtend stond er ook nog een Grand Prix Special op het programma. Hier ging de zege naar jeugdbondscoach Alex van Silfhout die met Zep net geen 70% bij elkaar reed. In de Lichte Tour liet Diederik van Silfhout met zijn zevenjarige Dahlhoff een zeer sterke indruk achter en wist twee maal te winnen.

Ook de jeugd doet het goed in Roosendaal. Er waren al Nederlandse overwinningen voor onder meer Lisanne Zoutendijk, KNHS Talententeamlid Maxime van der Vlist, Thalia Rockx en Sanne van der Pols. Vandaag en morgen staan er nog diverse rubrieken voor de jeugd op het programma.

Kijk hier voor alle uitslagen en startlijsten

Foto Hans Peter Minderhoud met Zanardi door Digishots

Ander Nieuws

  • KNHS Talententeam online bijeen
    KNHS Talententeam online bijeen
  • Deelnemers internationale wedstrijden 25 t/m 31 januari 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 25 t/m 31 januari 2021
  • Leren paardrijden: Gymnastiseren en trainingsresultaat
    Leren paardrijden: Gymnastiseren en trainingsresultaat