­ Veel talent bij KNHS-SportsFit selectie Kootwijk - KNHS

Veel talent bij KNHS-SportsFit selectie Kootwijk

Geplaatst op 13 mei 2017 in Dressuur & Para

In Kootwijk is op 12 mei een KNHS-SportsFit selectiewedstrijd verreden voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Henkie, Governor-STR en Fleau de Baian, alle drie gereden door Adelinde Cornelissen, waren daarbij de beste in hun leeftijdscategorieën.

Goede basisgangen
Bij de vijfjarigen stak Henkie (v. Alexandro P) er bovenuit met 91 punten. De bij het KWPN goedgekeurde hengst toonde zeer goede basisgangen met al veel gedragenheid en werd -niet onverwacht- uitstekend voorgesteld door Adelinde Cornelissen. Ook de nummer twee Hero, viel door het gemak en de geslotenheid waarmee hij liep zeer in de smaak bij de jury. De nakomeling van Apache, die werd gereden door Emmelie Scholtens, kreeg 84 punten. Met een fraaie score van 81.6 punten, werd Habibi DVB onder Mara de Vries derde.

Governor toont souplesse en afdruk
Over de kopgroep van de zesjarige paarden vertelt jurylid Mascha Reijs, “Winnaar Governor toonde zeer veel souplesse en afdruk en liet zien dat hij heel makkelijk kan schakelen. Hij werd daarbij zeer actief met een mooie stille aanleuning voorgesteld. Nummer twee Gunner KS, is met Dana van Lierop een prachtige combinatie. Het beeld was heel mooi opwaarts en de hengst toonde zeer goede appuyementen en wissels. Het is een heel groot paard dat imposant beweegt, dat maakt wel dat de kracht in de achterhand zeker in draf nog verder toe moet nemen.” Op plaats drie en vier kwamen nazaten van de hengst Jazz, Top´s Gentle met Tommie Visser en Grace of Rose onder Lotje Schoots. Twee paarden die zeer goed in het dressuurmodel staan en opvielen met hun balans en opwaartse manier van bewegen. Proeftechnisch werden ze daarbij ook zeer goed voorgesteld.

Super wissels
Fleau de Baian, de volle broer van Adelinde´s inmiddels gepensioneerde toppaard Parzival, was met minimale voorsprong de beste bij de zevenjarige. Jurylid Mascha Reijs licht toe: “Het was een technisch zeer goed gereden proef. Fleau de Baian is daarbij een zeer compleet paard en toonde super wissels en veel vermogen tot sluiten in galop. Nummer twee Ferdeaux van Kirsten Brouwer is een paard met veel kracht en front en toonde veel mechaniek in beweging en schakelvermogen.” Nummer drie Farzana, kreeg voor een fraaie constante foutloze proef de hoogste technische score. De merrie toonde daarbij zeer sterke verruimingen. Mascha Reijs vertelt over de mooie dag met veel dressuurtalent: “We hebben zeer veel potentie in de baan gehad. Een algemeen aandachtspunt,  vooral bij de zevenjarigen,  was wel het behoud van een open en tevreden aanleuning. Ook de lengtebuiging in simpele wendingen, hoeken en voltes was lang niet altijd voldoende.”

Klik hier voor meer informatie over de door Pavo mogelijk gemaakte KNHS-SportsFit selectiewedstrijden voor het WK Jonge dressuurpaarden. De tussenstand zal zo snel mogelijk bijgewerkt worden.

Uitslag KNHS-SportsFit selectiewedstrijd Kootwijk 12 mei: Vijfjarigen
1. Adelinde Cornelissen - Henkie (v.Alexandro P), 91 punten
2. Emmelie Scholtens – Hero (v.Apache), 84 punten
3. Mara De Vries - Habibi dvb (v.Don Schufro), 81,6 punten

Zesjarigen
1. Adelinde Cornelissen - Governor-STR (v.Totilas), 88,4 punten
2. Dana Van Lierop - Gunner KS (v.Belissimo M), 82,2 punten
3. Tommie Visser - TOP’s Gentle (v. Jazz), 80 punten

Zevenjarigen
1. Adelinde Cornelissen - Fleau de Baian (v.Jazz), 77,22
2. Kirsten Brouwer - Ferdeaux (v.Bordeaux), 77,21
3. Mara De Vries – Farzana (v.Ampere), 75,95

Overzicht KNHS−SportsFit selectiewedstrijden (mogelijk gemaakt door Pavo)
*Zondag 23 april 2017, Dressuurfestival Almelo |
*Vrijdag 12 mei 2017, Kootwijk
*Zondag 21 mei 2017, Nieuw & St. Joosland
* Zondag 28 mei 2017, Uden (LET OP: dit was 2 juni 2017 in Schaijk, maar die gaat niet door)

KNHS−SportsFit halve finale
*16 en 17 juni 2017, Etten Leur

KNHS−SportsFit selectie Finale
*Donderdag 13 juli 2017, Ermelo (tijdens het NK dressuur) *Zaterdag 15 juli 2017, Ermelo (tijdens het NK dressuur)

Foto Henkie onder Adelinde Cornelissen door Digishots

Ander Nieuws

  • Alex van Silfhout ziet potentie bij KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Vragender
    Alex van Silfhout ziet potentie bij KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Vragender
  • Verslag dressuurforum 27 februari 2023
    Verslag dressuurforum 27 februari 2023
  • Dinja van Liere tweede in wereldbekerwedstrijd Den Bosch
    Dinja van Liere tweede in wereldbekerwedstrijd Den Bosch