­ Verslag enduranceforum 1 mei 2017 - KNHS

Verslag enduranceforum 1 mei 2017

Geplaatst op 19 mei 2017 in Endurance

Op 1 mei kwam het Enduranceforum voor de tweede keer in 2017 bijeen.  Het forum staat stil bij de start van het wedstrijdseizoen en blikt alvast vooruit op de komende jaren. Daarnaast neemt het forum afscheid van Esther Groen die voor het laatst aanwezig was. De voorzitter spreekt namens het forum haar dank uit richting Esther voor haar betrokkenheid.

Wedstrijdreglement Endurance 2017

Het wedstrijdseizoen is van start gegaan met het vernieuwde wedstrijdreglement waar de afgelopen 1,5 jaar veel tijd in is gestoken. Na de eerste wedstrijden zijn er nauwelijks onduidelijkheden in het veld dankzij de uitgebreide communicatie over de wijzigingen en de bijscholing van de officials. Het forum hoopt dat de sport de komende jaren voort kan met dit reglement. Nieuwe voorstellen voor reglementswijzigingen worden nu verzameld tot in 2018 om in 2019 te bespreken en indien nodig te verwerken. Alleen kleine, noodzakelijke wijzigingen, worden eerder doorgevoerd.

Kampioenschapsreglement Endurance

Het kampioenschapsreglement voor de Hippiade endurance werd begin 2017 vastgesteld inclusief een Best Condition prijs voor de klasse III. Het forum bespreekt de opzet van deze prijs. Er is een model gemaakt waarmee met verschillende waardes een ranking gemaakt kan worden. Het forum stelt voor om dit model te gebruiken voor de Hippiade. Het forum heeft daarnaast uitgebreid gediscussieerd over de ingangsdatum van het kampioenschapsreglement. Het forum stelt voor om in 2018 het kampioenschapsreglement wederom in te laten gaan op 1 maart 2018. In de volgende vergadering wordt de opzet van het kampioenschapsreglement voor 2019 besproken.

Lange termijn visie op de sport 

Dit najaar wordt er een extra bijeenkomst van het forum gepland om volledig te kunnen besteden aan het uitwisselen van gedachten over de ontwikkeling van de sport op de langere termijn. Hoe zien we de sport over 5, 10 of 15 jaar? Welke kansen of bedreigingen zijn er om rekening mee te houden?

Over het enduranceforum

Elke discipline in de paardensport heeft een eigen forum. In het enduranceforum wordt nagedacht over de sport, worden nieuwe ideeën besproken en spelregels bepaald. Er wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, dus van instroom tot topniveau. Heb je suggesties of ideeën om de endurancesport in Nederland nog mooier te maken? Neem dan contact op met het forum via forumendurance@knhs.nl of kijk op https://www.knhs.nl/enduranceforum/ voor de samenstelling en eerdere verslagen. In de rest van 2017 zijn de vergaderingen van het enduranceforum op woensdag 20 september en maandag 20 november

Foto © DigiShots: Georgette Zeijen met D-Prodigy, Lesley-Ann Steehouwer met Resa Bint Rhea Rz en Chris Standaert met Sharifa Qameli St tijdens de Hippiade 2016. 

Categorie: enduranceforum, verslag

Ander Nieuws

  • Twee Nederlandse combinaties naar EK en WK Endurance in Spanje
    Twee Nederlandse combinaties naar EK en WK Endurance in Spanje
  • FEI annuleert Wereldkampioenschap Endurance 2022
    FEI annuleert Wereldkampioenschap Endurance 2022
  • Deelnemers internationale wedstrijden 11 tot en met 17 juli 2022
    Deelnemers internationale wedstrijden 11 tot en met 17 juli 2022