­ Verslag eventingforum 20 februari 2017 - KNHS

Verslag eventingforum 20 februari 2017

Geplaatst op 03 maart 2017 in Eventing

Op maandag 20 februari is het eventingforum voor de eerste keer in 2017 bijeen gekomen. Er zijn diverse onderwerpen besproken, waaronder de eventingcompetities in 2017, de problematiek van het late inschrijven voor internationale wedstrijden, de eventing regiotrainingen, de registratie van eventingwedstrijden en onderwerpen voor het meerjarenbeleidskader waarbij eventing op manegeniveau aandacht gaat krijgen.

Eventingcompetities
In 2017 worden twee KNHS-eventingcompetities verreden: KNHS-Eventing Cup  en de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup. 

 • De KNHS-Eventing Cup is, net als de vorige jaren, voor de klassen L, M en Z. Het forum heeft besloten dat wanneer twee ruiters een gelijk aantal plaatsingspunten hebben over 5 wedstrijden er gekeken wordt naar de 6e wedstrijd. Is de stand dan nog gelijk, dan wordt gekeken naar de 7e wedstrijd enzovoort. De overige voorwaarden blijven gelijk aan afgelopen jaar.
 • Nieuw in 2017 is de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup. Die wordt verreden over alle internationale eventingwedstrijden in Nederland. Nederlandse deelnemers kunnen op deze wedstrijden punten verdienen voor deze competitie waarbij aan het einde van het jaar voor de top 5 leuke geldprijzen zijn. Met deze competitie worden Nederlandse topruiters gestimuleerd om op de Nederlandse internationale wedstrijden te starten.

Regiotrainingen
De KNHS heeft in december 2016 alle coördinatoren van de regiotrainingen bijeen gehad in Ermelo. De stand van zaken is doorgenomen en er is veel informatie uitgewisseld. Het belangrijkste doel van deze trainingen is dat de beginnende eventingruiter trainingen kan volgen dicht bij huis. Verenigingen bieden dit immers niet aan. De websites voor de regiotrainingen zijn bijna allemaal weer up-to-date met alle oefenterreinen in de regio.

Internationale inschrijvingen
Inschrijvingen worden steeds later gedaan, waardoor een wedstrijdorganisatie bijvoorbeeld pas op het laatste moment weet hoeveel stallen er nodig zijn. Dit is geen wenselijke situatie, maar moeilijk tegen te gaan. Deelnemers betalen immers bij inschrijving kosten aan de KNHS en wachten dus zo lang mogelijk. Eén van de ideeën is om iets met het inschrijfgeld te regelen zoals een “vroegboekkorting” en bij inschrijving kort voor de wedstrijd administratiekosten in rekening te brengen. Dit idee wordt verder uitgewerkt.  

Registratie eventingwedstrijden
De KNHS heeft veel werk aan de verwerking van onvolledige wedstrijduitslagen. Als een wedstrijdorganisatie bijvoorbeeld doorgeeft dat een combinatie is uitgesloten, dan is de reden van uitsluiting bepalend of deze combinatie wel of geen verliespunten krijgt. Registreert een organisatie dat niet goed, dan kost het meer tijd (en werk) om dit bij de verwerking uit te zoeken. Ook geven veel wedstrijdorganisaties niet door welke officials op hun wedstrijd in functie zijn. Dit zorgt dan bijvoorbeeld weer voor onduidelijkheid over de licentiepunten die stijljuryleden halen door te jureren. Het forum gaat bekijken of er een wedstrijdprogramma is dat geschikt(er) is voor de eventingsport dan de huidige.

Tot slot worden nog twee interessante bijeenkomsten benoemd:

Over het eventingforum 
Wil je een bijdrage leveren aan de eventingsport? Kijk voor meer informatie op de site van de desbetreffende regio of neem contact op met het eventingforumlid van je regio. Kijk op 
www.knhs.nl/eventingforum voor contactgegevens van alle leden van het eventingforum

Categorie: verslag eventingforum

Ander Nieuws

 • Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
  Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
 • Kort verslag springforum 18 januari 2021
  Kort verslag springforum 18 januari 2021
 • Eclips van Tim Lips verkocht
  Eclips van Tim Lips verkocht