­ Verslag springforum 6 februari 2017 - KNHS

Verslag springforum 6 februari 2017

Geplaatst op 15 februari 2017 in Springen

Het springforum is op 6 februari voor de eerste maal dit jaar bij elkaar geweest. Merel van Kooten werd als FNRS-afgevaardigde welkom geheten bij het springforum. Hiermee is kennis van een belangrijke achterban structureel in het forum toegevoegd namelijk de manegeruiters.

Opleiding en bijscholing

De werkgroep opleidingen van het springforum heeft uitleg gegeven over de nieuwe opleiding/bijscholing voor rijstijljuryleden springen. Er is een online toets geïntroduceerd, die al door meer dan 100 juryleden gemaakt is. Er wordt al volop inschreven voor de  bijscholingen en vanwege de grote belangstelling is een extra bijeenkomst gepland. Tijdens de bijscholing wordt aandacht besteed aan het parcours verkennen en goedkeuren (is het parcours correct gebouwd, zijn de afstanden correct) en leggen stijljuryleden een examen af door combinaties te beoordelen, waarbij de afwijking met de docent beperkt mag zijn om te kunnen slagen. De nadruk bij de bijscholing ligt op de vaardigheid van de rijstijljury om een mondelinge toelichting op de beoordeling te geven en/of een toelichting op het protocol te schrijven.

De afdeling opleidingen begint in het tweede kwartaal ook met de intakegesprekken met de springjuryleden die zich aangemeld hebben voor promotie naar Categorie 1 of promotie naar internationaal.

Communicatie vanuit het springforum

Het springforum heeft uitgebreid gesproken over de optimale manier om met ‘het veld’ te communiceren. Het is immers belangrijk dat iedereen op de hoogte is van bijvoorbeeld reglementswijzigingen. Daarbij is het belangrijk om uit te leggen waarom een regel wijzigt. Soms er is onbegrip over een wijziging, maar als de motivatie achter het besluit goed wordt uitgelegd, dan is er sneller begrip. Het springforum heeft samen met de afdeling communicatie van de KNHS hierover afspraken gemaakt die nog verder uitgewerkt zullen worden. Een eerste voorbeeld is de video die gemaakt is met uitleg over de bodybandage. Ook heeft het springforum met de afdeling communicatie van gedachten gewisseld over hoe we het imago van de paardensport kunnen verbeteren, met name buiten onze branche. De afdeling communicatie neemt deze input mee.

Over het springforum

De volgende bijeenkomst van het springforum is op maandag 3 april. Op de agenda staan dan o.a. de dispensatiekaders (wanneer en onder welke voorwaarden kunnen combinaties dispensatie krijgen) en het kampioenschapsreglement Hippiade. Wil je een bijdrage leveren? Kijk voor meer informatie op de site van de desbetreffende regio of neem contact op met het springforumlid van je regio. Kijk op www.knhs.nl/springforum voor de contactgegevens van de leden van het springforum.

Categorie: verslag springforum, springforum

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3
  • Lars Kersten: ’Met zesde plaats kan ik prima leven’
    Lars Kersten: ’Met zesde plaats kan ik prima leven’