­ Vierde plaats springruiters in Nations Cup Drammen - KNHS

Vierde plaats springruiters in Nations Cup Drammen

Geplaatst op 12 mei 2017 in Springen

In het Noorse Drammen eindigden Kevin Beerse, Wesley Mulder, Jens van Grunsven en Jur Vrieling op de vierde plaats in de FEI Nations Cup van de tweede Europese divisie. Na de eerste manche was het kwartet onder leiding van Vrieling tweede achter de Ieren, die de wedstrijd wonnen. In de tweede manche zakte Oranje terug naar plek vier.

Louis Konickx was de parcoursbouwer in Drammen. De opgave van de Nederlander was pittig. Slechts een combinatie bleef dubbel foutloos. Ierland won met een totaal van 20 strafpunten. Met een nulronde van Kevin Beerse en Camelot, een springfout van VDL Glasgow van het Merelsnest en Jur Vrieling en de twee springfouten van Wesley Mulder en Twister de la Pomme stond Nederland er prima voor na de eerste manche. Vrieling zorgde in de tweede manche voor een foutloze rit met de sterk springende zwarte hengst van de VDL Stud. Camelot van Kevin Beerse sprong heel makkelijk over het delicate parcours, maar moest toch 5 strafpunten incasseren. Mulder maakte een fout meer dan in de eerste omloop. Daarmee eindigde Nederland als vierde. Young Rider Jens van Grunsven het met Cika twee keer het streepresultaat.

Nederland doet niet mee in de competitie in de tweede Europese divisie, maar kan wel deelnemen aan wedstrijden in de tweede divisie. België, dat vorig jaar uit de eerste divisie degradeerde, gaat na de tweede plaats vorige week in Linz en de tweede plaats in Drammen aan de leiding in de tweede divisie.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Jur Vrieling en Glasgow van het Merelsnest (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs