­ Voltigeur Carola Sneekes derde in Parijs - KNHS

Voltigeur Carola Sneekes derde in Parijs

Geplaatst op 03 december 2017 in Voltige

Bij de wereldbekerkwalificatie voor de voltige in Parijs is Carola Sneekes op een knappe derde plaats geëindigd. Sneekes was in eerste instantie niet geplaatst voor de wereldbeker dit seizoen, maar mocht door uitvallers toch aan de start verschijnen. Met haar Safari H, thuis bekend als Zafira, deed ze dat in de Franse hoofdstad meer dan verdienstelijk.

De wereldbekerkwalificaties voor de voltigeurs kennen twee rondes. In beide wedstrijdonderdelen tonen de deelnemers hun kür en het gemiddelde van het resultaat over de beide dagen telt. Carola Sneekes realiseerde de eerste dag een fraaie 8.333 en de tweede dag 7.712 wat haar op een gemiddelde van 8.023 bracht.
“Ik ben nog niet zo lang met Zafira aan het werk en het ging boven verwachting. Zeker op de eerste dag was het echt zoals we het wensen. Ik heb toen ook mijn nieuwe kür kunnen tonen die ik voor 2018 heb. In de tweede ronde stond het scorebord nog aan en daar schrok Zafira enorm van. Daardoor ontstond er veel spanning, in mijn kür heb ik daarna geen risico genomen en dat kost natuurlijk punten. Zafira is nog relatief onervaren, ze kwam in maart bij ons en had daarvoor eigenlijk alleen dressuur gelopen. Ze is een zusje van mijn vorige toppaard Milo en qua karakter lijken ze heel veel op elkaar, dat was voor mij ook de reden om met haar aan het werk te gaan. Ik ga hard verder trainen richting het EK dat in 2019 in Nederland is”, laat Carola enthousiast weten.

Alle uitslagen op: www.salon-cheval.com

Agenda FEI World Cup Voltige 2017/2018

* 2-3 december – Parijs (Fra)
* 6-10 december – Salzburg (Oos)
* 26-30 december – Mechelen (Bel)
* 18-21 januari – Leipzig (Dui)
* 1-4 februari – Offenburg (Dui)
* 22-25 maart – Dortmund (Dui) FINALE

Format
Tijdens iedere wereldbekerwedstrijd zijn er rubrieken voor solo’s, zowel heren als dames, en voor duo’s. Aan een kwalificatie doen maximaal 10 heren, 10 dames en 6-8 duo’s mee. Een kwalificatie bestaat uit twee rubrieken. In beide rubrieken tonen de deelnemende voltigeurs een kür. De eindscore in een kwalificatie komt tot stand door het gemiddelde te nemen over de beide rubrieken. De beste twee eindscores per voltigeurs tellen mee voor kwalificatie voor de finale. De 6 beste mannen en vrouwen en de 4 beste duo’s plaatsen zich hiervoor.

Foto Carola Sneekes door Krisztina Villanyi

Ander Nieuws

  • Wedstrijden vanaf 1 juli: informatie voor wedstrijdorganisaties en ruiters
    Wedstrijden vanaf 1 juli: informatie voor wedstrijdorganisaties en ruiters
  • Claire de Ridder: bondscoach en regerend Nederlands kampioen Voltige
    Claire de Ridder: bondscoach en regerend Nederlands kampioen Voltige
  • Diverse Nederlandse kampioenschappen paardensport afgelast door coronacrisis
    Diverse Nederlandse kampioenschappen paardensport afgelast door coronacrisis