­ Welke classificatiepas is geldig na 1 april 2017? - KNHS

Welke classificatiepas is geldig na 1 april 2017?

Geplaatst op 20 februari 2017 in Dressuur & Para

Er zijn verschillende soorten classificatiepassen in omloop. Zo zijn er passen van NebasNsg, Gehandicaptensport Nederland, het classificatieinstituut van Onbeperkt Sportief, FEI en de KNHS. Door de vele verschillende passen is het lastig gebleken om de geldigheid van de passen te controleren. Daarom is het goed om te weten dat vanaf 1 april 2017 alleen de KNHS-classificatiepas geldig is op wedstrijden.

Let op: een classificatiepas is iets anders dan een startpas. Startpassen worden sinds april 2016 niet meer uitgegeven en die hoeft je ook niet op wedstrijd te tonen. Je digitale startpas staat in de gratis MijnKNHS-app. Hieronder staat een voorbeeld van de KNHS-classificatiepas. 

Ik heb geen classificatiepas van de KNHS maar een andere classificatiepas, wat nu?
Heb je op dit moment een classificatiepas van een andere organisatie dan de KNHS én wil je na 1 april 2017 gebruik blijven maken van je classificatiepas, vraag dan een nieuwe aan via classificatie@knhs.nl. Tot 1 juli 2017 is het aanvragen van een nieuwe pas helemaal gratis. 

Ik heb in 2015 of later al een KNHS-classificatiepas gekregen
Eind 2016 zijn er al veel passen vernieuwd. Heb je al een KNHS-classificatiepas die lijkt op dit voorbeeld, dan hoef je niets te doen. Je mag je KNHS-pas na 1 april gewoon blijven gebruiken en hoeft dus geen nieuwe aan te vragen.

 

Categorie: classificatiepas

Ander Nieuws

  • Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
    Haerkens, De Jong, De Reu, Cevaal en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Bathmen
  • Dinja van Liere zesde in Wereldbekerwedstrijd Stuttgart
    Dinja van Liere zesde in Wereldbekerwedstrijd Stuttgart
  • Thamar Zweistra zesde in Grand Prix Lyon
    Thamar Zweistra zesde in Grand Prix Lyon