­ Wereldbekerfinale 2017 van start - KNHS

Wereldbekerfinale 2017 van start

Geplaatst op 30 maart 2017 in Dressuur & Para , Springen

In het Amerikaans Omaha worden deze dagen de finales van de Wereldbeker voor de dressuur- en springruiters verreden. Gisteren stond de veterinaire keuring van de dressuurpaarden op het programma en werd er getraind in de hoofdpiste, vandaag gaat het wedstrijdprogramma van start.

Glock’s Voice van Edward Gal en Cennin van Madeleine Witte hadden er zin tijdens de keuring en bij de training in de hoofdpiste en toonde zich zeer fris. VDL Groep Zidane van Leopold van Asten en VDL Groep Verdi TN N.O.P. van Maikel van der Vleuten sprongen lekker ontspannen en met overtuiging hun eerste hindernissen in de prachtige piste van Omaha.
Vandaag staat om 21.00 uur onze tijd voor de dressuurruiters de Grand Prix op het programma. Edward Gal zal als tweede de piste betreden, Madeleine Witte heeft startplaats acht geloot.
De springruiters beginnen aan hun eerste parcours om 2.00 uur vannacht. In dit snelheids- en wendbaarheidsparcours gaat Maikel van der Vleuten als derde van start, Leopold van Asten als 18e.

Kijk hier voor de startlijst van het springen

Kijk hier voor de startlijst van de Grand Prix voor de dressuurruiters

Vrijdag 31 maart staat er voor de dressuur geen wereldbekeronderdeel op het programma. De springruiters starten weer om 2.00 uur in de nacht met het tweede onderdeel een klassiek parcours (1.60m hoog) met eventuele barrage.
Zaterdag 1 april rijden de beste dressuurruiters vanaf 21.00 uur Nederlandse tijd de finale, een Kür op muziek. Het in de op donderdag in de Grand Prix behaalde resultaat telt hierbij niet mee voor het eindklassement. Voor de springruiters is er deze dag een Grote Prijs voor paarden die niet in de wereldbeker aan de start komen.  
Zondag 2 april start de voor de springruiters alles beslissende finale over twee manches om 21.00 uur Nederlandse tijd. De resultaten uit de eerste twee wedstrijden tellen hierbij ook mee voor het opmaken van het eindklassement.

(Programma en tijden onder voorbehoud)

Wil je meer weten over de finale en alle deelnemers:
www.omahaworldcup2017.com.

Foto van de piste van Omaha: Hippofoto.be

Categorie: Wereldbekerfinale 2017

Ander Nieuws

  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF