­ Wereldtop tekent voor Outdoor Gelderland - KNHS

Wereldtop tekent voor Outdoor Gelderland

Geplaatst op 09 juni 2017

Outdoor Gelderland 2017 wordt getrakteerd op misschien wel het beste internationale deelnemersveld ooit. Behalve dat de Nederlandse top zich heeft gemeld, waaronder Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder en de huidige Nederlands kampioen Marc Houtzager, komen de ruiters van ver over de grenzen.

In hippische kringen wordt al maanden over Outdoor Gelderland gepraat. Behalve uitstekende faciliteiten, ideale werkomstandigheden voor ruiter en paard en een aantrekkelijke prijzenpot van 150.000 euro, valt de datum dit jaar gunstig. “Outdoor Gelderland valt dit jaar alleen met de Global Champions Tour in Parijs samen, maar daar zijn de startplekken slechts beperkt. Mooie sport hebben we elk jaar op Outdoor Gelderland, maar dit jaar zal het nog een extra dimensie krijgen gezien het sterke deelnemersveld”, vertelt Nataly van Eykel van organisatiebureau EQ International.

Zo heeft Cian O’Connor ingeschreven, de Ier die individueel brons won op de Olympische Spelen in Londen waar Gerco Schröder tweede werd. Cian O’Connor staat 34e op de wereldranglijst. De nummer 37, Meredith Michaels-Beerbaum, komt samen met haar man en eveneens topruiter Markus Beerbaum naar Arnhem. De in Budel wonende Italiaan Piergiorgio Bucci, 38e op de ranking, hoopt zijn Grote Prijs-zege van 2014 te herhalen. De Zwitser Beat Mändli, tweevoudig olympisch deelnemer en oud-winnaar van de wereldbekerfinale, is ook present.

Veel tegenstand zullen ze krijgen van de oranje-jeugdamazones Sanne Thijssen en Lisa Nooren, maar ook Willem Greve, Albert Zoer, Sander Geerink en Doron Kuipers zijn tot veel in staat. Van de Amerikaanse delegatie is Eve Jobs, dochter van Apple-oprichter Steve Jobs, een opvallende naam.

Bron www.outdoorgelderland.nl, foto van Digishots

Ander Nieuws

  • Nicole den Dulk en Sanne Voets besten bij K&U wedstrijd De Meern
    Nicole den Dulk en Sanne Voets besten bij K&U wedstrijd De Meern
  • Emmelie Scholtens en Desperado N.O.P. winnen op tweede dag in De Meern
    Emmelie Scholtens en Desperado N.O.P. winnen op tweede dag in De Meern
  • Rixt van der Horst wint alles in Doha
    Rixt van der Horst wint alles in Doha