­ Winnaars boek Paardentaal bekend - KNHS

Winnaars boek Paardentaal bekend

Geplaatst op 26 oktober 2017

Het boek Paardentaal is de vertaalde versie van Amerikaanse boek ‘Horse Speak’ door Sharon Wilsie en Gretchen Vogel. Dit is het eerste boek dat ons leert echt met paarden te 'praten' in hun lichaamstaal in plaats van met woorden of teugels.

Via Paard&Sport mochten wij drie exemplaren verloten. De gelukkige winnaars zijn Swanny Fraanje, Marion Bronsink en Ellen van Turnhout. Van harte gefeliciteerd en veel leesplezier. De boeken worden thuis gestuurd. 

Het boek 
Leer te 'horen' wat je paard echt zegt, en 'praat terug' in een taal die het paard eindelijk begrijpt!

Elke beweging van het paard - een trilling van de huid, het opensperren van een neusgat, knipperen met een ooglid, de zwaai van de staart - heeft betekenis. Wij zien de signalen meestal niet of interpreteren ze verkeerd, wat onvermijdelijk leidt tot verwarring bij het paard en frustratie bij ons. Dit kan vanaf nu anders worden.

Paardentaal ontleedt de subtiele lichaamstaal van het paard in zijn belangrijkste onderdelen en biedt visuele herkenningspunten die we werkelijk kunnen begrijpen. Sterker nog, dit boek leert ons met eenvoudige middelen als ademen, staan en wijzen de paardencommunicatie na te doen. Het boek is verkrijgbaar via Media Boekservice.

 

Ander Nieuws

  • Gouden speld voor Corrie Ederveen
    Gouden speld voor Corrie Ederveen
  • Springreglement aangepast op gebied tijdsoverschrijding
    Springreglement aangepast op gebied tijdsoverschrijding
  • Deelnemers internationale wedstrijden 16 t/m 22 mei 2022
    Deelnemers internationale wedstrijden 16 t/m 22 mei 2022