­ #WoensdagWelzijnsWeetje Balancer - KNHS

#WoensdagWelzijnsWeetje Balancer

Geplaatst op 13 december 2017

Krijgt jouw paard of pony voldoende vitaminen en mineralen binnen? Als je geen of weinig krachtvoer geeft, ligt een gebrek hieraan op de loer. Je kunt dit oplossen door een balancer bij te voeren, maar wat is dat eigenlijk? En heeft jouw paard dit echt nodig?

Ruwvoer is het hoofdbestanddeel van het rantsoen van ieder paard. Maar ruwvoer alleen, hoe goed ook van kwaliteit, bevat onvoldoende vitaminen, mineralen en sporenelementen. Je kunt dit aanvullen door bijvoorbeeld krachtvoer bij te geven. Daarvan is doorgaans minimaal 1,5 kilo per dag voor nodig om tekorten tegen te gaan (voor een pony van 300 kg is dat 0,75 gram).  Paarden waarmee intensief wordt gewerkt, krijgen dit vaak al. Voor paarden die moeten afvallen, paarden die genoeg energie uit ruwvoer krijgen voor het werk dat zij doen of voor paarden die alleen granen bijgevoerd krijgen, kan het een ander verhaal zijn. Een balancer kan dan zinvol zijn.

Een balancer is een volledig mengsel van vitaminen, mineralen en sporenelementen en brengt letterlijk balans aan in het rantsoen. Het bevat geen extra eitwit of energie en is dus niets meer dan een noodzakelijke aanvulling. In de nieuwe Paard&Sport (winter 2017) staat op pagina 46 een uitgebreid artikel over balancers, wanneer ze zinvol zijn en waar je op moet letten. Er zijn meerdere balancers op de markt, kies op basis van jouw specifieke wensen welke balancer het beste bij jouw paard past. 

Ledenactie van Pavo

Pavo is sinds 1 januari 2016 official partner van de KNHS. Samen willen we kennis verspreiden over gezond voermanagement en paardenvoeding.

Onze partner Pavo heeft recentelijk de nieuwe balancer Pavo Vital geïntroduceerd en heeft een leuke aanbieding speciaal voor KNHS-leden. Met Pavo Vital introduceert Pavo een nieuwe generatie balancer, nu verkrijgbaar met gratis gewichtsmeetlint en zonder verzendkosten. Deze aanbieding is geldig tot en met 31 december 2017.

Ander Nieuws

  • Kaartverkoop 74ste CHIO Rotterdam van start
    Kaartverkoop 74ste CHIO Rotterdam van start
  • Oefenspringen in de kerstvakantie
    Oefenspringen in de kerstvakantie
  • Deelnemers internationale wedstrijden 5 t/m 11 december 2022
    Deelnemers internationale wedstrijden 5 t/m 11 december 2022