Young Riders tweede in Landenwedstrijd springen Opglabbeek

Geplaatst op 12 mei 2017

Na de junioren vorige week in Fontainebleau, zijn de Young Riders vandaag op de tweede plaats geëindigd in de landenwedstrijd springen in Opglabbeek. Het team bestond uit Jarno van Erp, Thomas Arendsen Raedt, Megan Laseur en Nederlands kampioene Kim Hoogenraat. Het juniorenteam belandde net naast het podium op de vierde plaats in hun landenwedstrijd.

Jarno van Erp tekende met een tijdfout in de eerste en een foutloze tweede omloop voor het beste Nederlandse resultaat met Bon Giorno Go. Thomas Arendsen Raedt noteerde in de beide omlopen een bak met zijn altijd meewerkende Why Not. Megan Laseur verbeterde de acht strafpunten in de eerste manche met een foutloze tweede met haar schimmel Bleu Bayou. Kim Hoogenraat reed haar kampioenspaard Ceasar met 1 en 5 strafpunten sterk rond. Het totaal van het team van bondscoach Luc Steeghs kwam daarmee op 10 strafpunten. De Belgen wonnen de met 9 strafpunten.

In de landenwedstrijd voor de junioren was er de vierde plaats voor het team. In de eerste manche wisten Lars Kersten (Dobbey) en Robin Bril (Balou Puissant) foutloos te blijven. Rowen van de Mheen hield alle balken in de lepels in de tweede ronde met zijn schimmel Q Verdi.

Klik hier voor de volledige uitslag van de landenwedstrijd Young Riders

Klik hier voor de volledige uitslag van de landenwedstrijd Junioren

Foto: 

Ander Nieuws

  • HIPPIADE: VOLG ALLE ACTIE!
    HIPPIADE: VOLG ALLE ACTIE!
  • Hippiade 2019; Teamlid in het zonnetje
    Hippiade 2019; Teamlid in het zonnetje
  • EK Rotterdam 2019: Springruiters TeamNL moeten in de achtervolging
    EK Rotterdam 2019: Springruiters TeamNL moeten in de achtervolging