­ Z-Hippiade kampioenen vierde op het WK - KNHS

Z-Hippiade kampioenen vierde op het WK

Geplaatst op 24 september 2017 in Springen

Steven Veldhuis en Graziano VDL wonnen drie weken geleden de Hippiade-titel in het Z-springen. In de finale van het WK voor jonge springpaarden in Lanaken eindigden ze net naast het podium op een mooie vierde plaats bij de zesjarigen. Dat was het beste Nederlandse resultaat dit jaar in Lanaken. Bij de zevenjarigen eindigde Monique van den Broek met de door haar vader Henk gefokte Fasimos op de achtste plaats. Sander Naber en Hasall werden negende bij de vijfjarigen.

“Hij is nog veel hengst en was iets afgeleid, daardoor kon ik net de goede wending niet rijden”, vertelt Veldhuis na afloop van de barrage. “Maar hij heeft wel weer super gesprongen. Sinds mei heeft Graziano VDL geen springfout gemaakt.” Steven liet tijdens de Hippiade al weten dat hij zijn seizoen met de goedgekeurde KWPN-hengst Graziano VDL afgestemd had op het WK in Lanaken. De hengst van de VDL Stud en Willy Bourgondien sprong overtuigend met veel techniek en gemak in de finale van het WK. Hierin plaatsen 19 van de 40 combinaties zich voor de barrage. Daarin bleef de top zes wederom foutloos. Veldhuis en Graziano VDL kwamen ruim tweetiende seconde tekort voor het podium.

Een bijzonder zwaar parcours was gebouwd voor de zevenjarigen. Slechts negen van de 42 paarden aan start bleven de eerste omloop foutloos. Daaronder ook de lichtvoetig springende schimmel Fasimos met Monique van den Broek. In de barrage ging het in de dubbel mis en stonden er acht strafpunten op het scorebord na hun barrage. Daarmee werden ze achtste en beste Nederlandse combinatie bij de zevenjarigen.

Bij de vijfjarigen reed Sander Naber zonder springfouten met Hasall, maar de twee tijdfouten brachten hun op de negende plaats.

Klik hier voor alle resultaten van het WK jonge springpaarden in Lanaken

Foto: Steven Veldhuis en Graziano VDL (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs